CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Finalitza la Vaga Indefinida a Hewlett Packard: La major mobilització realitzada en el sector informàtic

Dimarts, 11 juny, 2013

Aquest dilluns 10 de Juny, les assemblees de treballadors posaven fi a la vaga indefinida aHP després de 7 dies de fort conflicte que ha suposat la major mobilització realitzada en el sector informàtic fins a la data.

A causa de l'aplicació per part de l'empresa d'una brutal bateria de retallades salarials i de condicions laborals sobre la plantilla (article 41 de l'E.T. després de l'última reforma laboral), la secció sindical de CGT legalitza la vaga indefinida decidida per les assemblees de treballadors i amb el suport de la resta de la representació sindical en l'empresa.

La nit del 2 de Juny s'iniciava la primera jornada amb aturades del 95% de seguiment en els torns nocturns. El matí es presenta amb barricades de pneumàtics cremant a Oviedo, piquets de 300 persones a Sant Cugat i aturades amb un seguiment real entre el 70 i 95% segons el centre de treball. No entra ningú en els edificis excepte algun gerent després d'intervenció policial i sota una pluja de menyspreu. Es realitza manifestació improvisada a clients de HP.

L'empresa ignora la impressionant mobilització i espera que punxi el seguiment a l'endemà. Tot el contrari, la determinació s'incrementa nous piquets de centenars de treballadors, talls de tràfic en autopistes per l'acció de piquets, participació massiva en tots els centres de treball. Els serveis de sistemes informàtics comencen a ressentir-se i els clients (principals entitats financeres) expressen les primeres queixes.

HP ignora els intents de mediació per part del Comitè Confederal de CGT, a l'endemà la intensitat es redobla: Se sumen nous centres de treball a la Vaga. Al matí nous talls de tràfic en l'autopista d'accés al polígon de Sant Cugat, manifestacions no notificades davant la Caixa i RACC. A la tarda, massiva assemblea a Saragossa i manifestació de 600 persones pel centre de la ciutat. Apareixen articles en premsa relatius a imminents demandes contra HP per interrupció del servei informàtic.

Dijous continua amb seguiments del mateix ordre. L'empresa esgota el termini legal recollit en la llei i imposa la major part de mesures però renunciant a la retallada salarial davant la magnitud de la protesta. Cap sindicat signa. Noves manifestacions de 400 treballadors davant Gas Natural i finalitzant en el Parlament de Catalunya on grups polítics mostren suport a la lluita. A l'endemà es realitzaran assemblees i votacions sobre la continuïtat de la vaga.

Divendres la vaga no afluixa. En les assemblees i votacions es presenten gerents i personal afí cridat a toc de corneta. L'assemblea els mostra el rebuig de forma clara però participen en la votació contra l'opinió de CGT. El resultat és molt ajustat a favor de no seguir la vaga i causa divisió sindical entre CCOO i UGT que deixen de donar-la suport i CGT. Cridem a noves assemblees aquest dilluns per a pronunciar-nos sobre la intervenció d'empresa i esquirols en la votació.

Durant el cap de setmana, els seguiments es mantenen entorn del 80% però desgraciadament la vaga va ser ferida de mort el divendres davant la confusió creada. Les assemblees desconvoquen el dilluns una impressionant mobilització que va estar tocant amb els dits el triomf sobre la cobdícia empresarial.

S'ha creat una caixa de resistència per a sufragar els casos de persones amb salaris baixos i situacions familiars complicades:
Titular: CGT-Banca BCN
CC: 0182-1000-04-0201701721
Concepte: Caixa resistència HP

A HP, i des de la Coordinadora d'Informàtica de la CGT, seguirem combatent els atacs del capital amb respostes contundents i en mans dels i les treballadores.

Salut.

CGT-HP

http://www.cgtinformatica.org/

Concentració a Gas Natural, Barcelona
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=WdpwtgJoiOY

Manifestació al Parlament de Catalunya
http://www.youtube.com/watch?v=4XHRHSx9LaQ&feature=player_embedded

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció