CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Finalitza l’“Okupació” dels Serveis Territorials de Sanitat de Tarragona amb #hemodinamica24h #15F

Dilluns, 19 gener, 2015

NOTA PREMSA FINALITZACIÓ DE L’“OKUPACIÓ” DELS SERVEIS TERRITORIALS SANITAT DE TARRAGONA

Hemodinàmica 24 hores, només lluitant podem guanyar!

Avui dilluns 19 de gener, el cinquè dia d’ocupació pacífica de la Delegació Territorial de Sanitat, la CGT s’ha reunit, a la seu dels Serveis Territorials, amb Josep Mercadé, gerent territorial de Salut a Taragona i Terres de l’Ebre; Pere Montserrat, gerent territorial de l’ICS a Tarragona i Terres de l’Ebre; Jaume Grifoll i Llorenç, cap de la Unitat de Compra de Serveis i Control de Gestió de la Regió Sanitària del Camp de Tarragona; i a l’acte no ha assistit el delegat del Govern de la Generalitat a Tarragona, Joaquim Nin.

L’objecte d’aquesta reunió era obtenir una resposta a les peticions que van motivar la tancada el passat dijous als Serveis Territorials de Sanitat de Tarragona. A la reunió han assistit dues persones en representació de la CGT de Tarragona, dues persones de la Secció Sindical de la CGT a l’Hospital Joan XXIII, una persona en representació del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona, i una pacient de l’Hospital Joan XXIII. Cal destacar que no han deixat entrar altres pacients que volien assistir a la reunió.

• Les nostres demandes eren conèixer quan s’obrirà el servei d’Hemodinàmica les 24 hores i si mentre no s’obre les 24h, accedeixen a la nostra demanda en el sentit que quan s’activi el Codi IAM a l’Hospital Joan XXIII, s’obriria la Unitat d’Hemodinàmica fora de l’horari habitual (20:00h a 08:00h), per poder garantir l’assistència adequada als pacients, sense haver de fer trasllats que posin en perill la seva vida, o els deixin greus lesions per tota la vida.

En reposta a les nostres peticions, Josep Mercadé ens informa:

• Que l’anunci el farà Boí Ruiz, conseller de Salut, el proper dia 29 de gener, quan es desplaçarà a Tarragona per aprofitar-se’n i fer campanya electoral.

La data d’obertura de l’Hemodinàmica Cardíaca a l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, l’Arnau de Vilanova de Lleida i el Josep Trueta de Girona, serà el 15 de febrer.

El motiu, segons Josep Mercadé, del retard en l’obertura d’aquesta unitat, és que els altres hospitals estan molt endarrerits i no poden assumir-ho abans, per la manca de previsió que caracteritza aquest departament, del qual és el màxim responsable el conseller Boi Ruiz.

• No han accedit a la nostra reivindicació, que consistia en garantir l’assistència adient als infarts al nostre Hospital, fora de l’horari habitual mentre no arribi la data de l’obertura definitiva de les 24 hores.

Per això, fem responsables de la manca d’assistència a tots els pacients que ho necessitin, i fem una crida als pacients afectats que denunciïn els responsables per la via penal: a Josep Mercadé, gerent territorial de Salut de Tarragona i Terres de l’Ebre; Boí Ruiz, conseller de Salut; i Artur Mas, president de la Generalitat de Catalunya, coneixedors d’aquesta realitat i que prefereixen aplicar mesures economicistes per damunt de la vida de les persones.

Ens diran, i de fet ho diuen, que l’obertura de la Unitat d’Hemodinàmica durant les 24h, no té res a veure amb la lluita impulsada per aquesta secció sindical, que va començar amb les primeres denúncies, ara fa tres anys, passant pels centenars d’hores invertides en la recollida de signatures, feta setmana a setmana, pels nostres delegats, a les taules informatives que posàvem al vestíbul de l’hospital i altres accions reivindicatives que han culminat amb aquesta ocupació.

Ens diran, i de fet ho diuen, que l’obertura de la Unitat d’Hemodinàmica durant les 24h, no té res a veure amb la recent mort d’Enrique Gheron.

Els dies que ha durat aquest tancament ens ha demostrat que, la pressió contínua a la que els hi hem sotmès, ha trobat resposta a la resta de la societat.

Negaran això per por que companyes i companys d’altres sectors segueixin el nostre exemple.

Volem agrair el suport i la participació de totes les persones i organitzacions que també han fet seva aquesta lluita.

Tarragona, 19 de gener 2015

SECCIÓ SINDICAL CGT JOAN XXIII

Més informació:

- TWITTER CGT JOAN XXIII

- TWITTER CGT TARRAGONA

​Agustí Aragonés. Tel. 645 10 22 43
Conchi de Tera . Tel. 649 09 88 86​

Vídeos durant la manifestació a Tarragona de dissabte reclamant #hemodinamica24h :