CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Finalitza sense avenços una nova reunió entre TMB i els conductors d’autobusos en vaga

Dimarts, 18 març, 2008

del web http://www.3cat24.cat

Finalitza sense avenços una nova reunió entre TMB i els conductors d'autobusos en vaga

Nova reunió entre els conductors d'autobusos de Barcelona en vaga i els respresentants de l'empresa sense que s'hagi arribat a cap mena d'acord. Els sindicats CGT i Actub mantenen la convocatòria de vaga per dijous, a l'espera de les negociacions que s'han de reprendre aquest dimarts, amb la mediació del Departament de Treball.

La reunió d'aquest dilluns entre Transports Metropolitans de Barcelona i els sindicats que representen els conductors d'autobusos en vaga s'ha acabat sense cap tipus d'avenç. Les converses, que han comptat amb la mediació del Departament de Treball, es reprendran demà dimarts. Mentrestant, els sindicats CGT i Actub mantenen la convocatòria de vaga per dijous, a l'espera que TMB aporti demà noves dades, com una valoració econòmica de les peticions sindicals.

Els treballadors reclamen una reducció de jornada, que es concreta en dos dies de descans setmanal, i 239 dies de treball a l'any, dotze menys que els actuals. També reivindiquen una compensació de 200 euros al mes o l'acumulació de dies de descans extra fins que no s'acordi la manera d'aplicar el descans de 30 minuts diaris que defineix la nova llei sobre descansos dels treballadors del transport.

Amb aquestes mesures, el comitè de descansos considera que caldria contractar 140 nous conductors per als autobusos de Barcelona. A finals de febrer, TMB va xifrar en 35 milions d'euros el cost salarial que suposaria la reducció de jornada que reclamen els sindicats CGT i Actub.