CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Finalitzen les aturades a Gearbox després de la readmissió dels tres treballadors acomiadats

Dissabte, 23 gener, 2010

Els treballadors van començar a treballar en el torn de la nit d'ahir divendres, després de mantenir la producció paralitzada des de les 13 hores del dijous. Des de la CGT valorem positivament tant la reacció de la plantilla com l'haver aconseguit la readmissió dels acomiadats. També ha estat clau el que encara que els acomiadats eren personal indirecte, tota la plantilla ha donat una resposta unànime i contundent. Des de CGT creiem que s'ha demostrat que si els treballadors lluitem, podem aconseguir variar les pretensions empresarials.

El preacord signat amb l'empresa consta de diferents apartats i tracta de donar solució als diferents casos que s'han produït. Els eixos principals són:

- reingrés dels tres acomiadats

- assumpció per part de l'empresa del 50 % de les aturades efectuades

L'empresa Gearbox del Prat, pertanyent al Grup Seat, fabrica caixes de canvi per a la pròpia Seat i tot el grup Volskwagen en molts països d'Europa. En els últims anys s'ha caracteritzat per un alt volum de producció i pels seus alts beneficis econòmics, que acompanyat de la concessió de subvencions i ajudes públiques ha fet de Gearbox del Prat una de les empreses més rendibles del grup Volswagen.

Aquestes aturades han estan amenaçant la fabricació de cotxes, tant a les plantes de Seat com a les del grup Volskwagen de Pamplona i de Wolfsburg a Alemanya. A més d'aquestes fàbriques altres també s'han vist afectades a Europa ja que Gearbox del Prat subministra canvis a les fàbriques de VW de Mosel, Poznan a Alemanya, de Setúbal a Portugal; a les fàbriques de Audi de Ingolstad a Alemanya, de Brussel·les a Bèlgica, a les fàbriques de Skoda en la República Txeca. També s'envien caixes de canvi a Xina, Sud-àfrica, Mèxic i Brasil.

Secció Sindical CGT Gearbox

www.cgtbarcelona.org/cgtgearbox