CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Fira d’Economia Feminista el 14 i 15 de novembre a Can Batlló, Barcelona

Dilluns, 10 novembre, 2014

La Fira d’Economia Feminista 2014 vol ser un espai de trobada on posar en comú, debatre i crear unes relacions econòmiques feministes. Pensem l’economia en un sentit ampli, com totes aquelles relacions que establim entre nosaltres i amb el medi per assolir unes vides dignes. Formes de producció, distribució i consum que parteixen de les nostres necessitats i desitjos; relacions de treball que defugen de la desigualtat i les relacions de poder, que es basen en la reciprocitat, la solidaritat i el suportindignadas1

La fira es celebrarà els dies 14 i 15 de novembre a l’espai veïnal autogestionat de Can Batlló, al carrer Onze de Juny (plaça Pelleria, al carrer Constitució cantonada Mossèn Amadeu Oller), al barri de Sants de Barcelona. En el marc de la fira hi haurà xerrades, tallers, debats, presentació d’experiències i tenderolada de col·lectius, tot adreçat a repensar i transformar les nostres relacions econòmimques des dels feminismes.

Per què una fira?

Perquè necessitem una economia real feminista per potenciar la redistribució dels ingressos i de la riquesa, les tasques de cura, els sabers i coneixements que totes tenim.

Per posar al centre la vida de les persones i les nostres necessitats. On la producció estigui al servei d’allò que necessitem. I on el valor de les coses el marquin les nostres necessitats, i no un mercat subjecte als interessos del capitalisme.

Per respondre des de la producció responsable i transformadora a les necessitats que tenim de viure la vida, d’una forma digna de ser viscuda.

Per construir una vida bona amb i des de els feminismes.

Quins són els objectius?

Crear un mercat feminista i promoure d’iniciatives econòmiques de producció i distribució des de els feminismes.

Promoure pràctiques de consum solidari, social i alternatiu en els feminismes.

Incidir en el sector de l’economia social i solidària per aconseguir transversalitzar-hi la perspectiva de gènere.

Potenciar i donar suport a la creativitat, la confiança i l’intercanvi dels sabers feministes per satisfer de forma innovadora les necesitats emocionals i materials.

Reivindicar la cultura del fer, el crear i produir.

Quins projectes i iniciatives hi tenen cabuda?

La Fira acollirà iniciatives i pràctiques que s’identifiquin amb els principis i valors de l’economia feminista, social, solidària i alternativa. Ens agradaria que els següents col·lectius i persones us sentíssiu convidades a participar:

– Col.lectius de dones, lesbianes i trans amb valors i pràctiques feministes.
– Iniciatives econòmiques amb valor social, solidari i alternatiu que donin suport a la transformació social amb perspectiva de gènere, ètnia i classe.
– Propostes pràctiques orientades a la satisfacció de les necessitats materials i emocionals.
– Projectes i iniciatives que s’autodenominen feministes.
– Professionals amb iniciatives que incorporen la perspectiva de gènere a la seva activitat (metgesses, artesanes, terapeutes, advocades, mestres, artistes, pageses…)

>>> Programa d'activitats http://firaeconomiafeminista.wordpress.com/programa/

Si teniu un projecte compromès amb la transformació social feminista i voleu col·laborar amb la fira escriviu-nos a firaeconomiafeminista@gmail.com o ompliu el formulari que trobareu al web.

Esperem que us animeu a participar i us demanem un cop de mà amb la difusió i autogestió de la fira! Us hi esperem!

Comissió organitzadora Fira d'Economia Feminista

>>> Més informació al web http://firaeconomiafeminista.wordpress.com/