CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Fira d’Economia Solidària de Catalunya, 23, 24 i 25 d’octubre a Barcelona #FESC2015

Dimecres, 21 octubre, 2015

La quarta edició de la FESC tindrà lloc els dies 23, 24 i 25 d'octubre de 2015 al complex fabril Fabra i Coats de Sant Andreu de Palomar, a Barcelona.

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya, organitzada per la Xarxa d'Economia Solidària (XES), és un aparador de tots els productes i serveis necessaris per cobrir les necessitats de la vida quotidiana de les persones: habitatge, alimentació, oci, coneixement, cooperativisme, comercialització justa, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, inserció laboral, emprenedoria social, energies renovables, formació i educació, etc.

És un esdeveniment anual amb projecció internacional que reuneix la gran diversitat d’experiències i pràctiques de l’economia social i solidària del territori català.

La CGT de Catalunya també participem a la Fira d’Economia Solidària.

Quins són els objectius de la FESC?

1- Donar a conèixer l‘economia solidària i les solucions que aporta a les necessitats materials de les persones a la seva vida quotidiana.

2- Divulgar les alternatives que aporta l’economia solidària a la crisi, tant a curt termini per cobrir necessitats urgents, com a mig i llarg termini per sortir del capitalisme.

3- Donar visibilitat al teixit comercial i empresarial de l’economia social i solidària.

4- Incrementar la consciència de “sector econòmic” entre les protagonistes d’iniciatives d’economia solidària.

5- Fomentar la intercooperació entre els agents de l’Economia Solidària.

6- Augmentar el nombre de persones i organitzacions compromeses en les iniciatives d’economia solidària de la XES, com a consumidores, proveïdores, estalviadores o emprenedores.

7- Consolidar-se com un referent periòdic del mercat social a Catalunya i un esdeveniment clau a Europa i a la Mediterrània.

Què és l’Economia Social i Solidària?

Tota aquella activitat econòmica que es du a terme sota criteris democràtics, participatius, respectuosos amb el medi ambient i socialment responsables. Es tracta d’una economia al servei de les persones, basada en la cooperació i el bé comú i regida per principis de transparència i bon govern.

Més informació a http://www.firaesc.org/

https://youtu.be/4HDTdgWf4Dk

IV Fira d’Economia solidària de Catalunya: Cap a la reapropiació de la vida

La IV Fira d’Economia solidària de Catalunya (Fesc) reunirà més de 190 entitats i un programa d’activitats de 40 propostes. El Kurdistan serà la nació convidada d’aquesta edició, que tindrà lloc a Barcelona el 23, 24 i 25 d’octubre.

Enguany, els continguts de la fira giren al voltant de la idea de la reapropiació de la vida partint de cinc eixos temàtics: desenvolupament comunitari i el mercat social, el consum responsable i la sobirania alimentària, les economies feministes, el lligam entre els drets fonamentals i l’economia solidària i, per últim, el paper que de les polítiques públiques i l’economia solidària. Hi participaran 192 entitats –majoritàriament cooperatives–, tot i que també hi ha inscrites trobar associacions, fundacions, grups de consum o empreses d'inserció, entre altres.

La inspiració del Kurdistan

Tot i que la majoria de projectes d’economia solidària són de Catalunya (les entitats estan arrelades a 38 municipis diferents), a la fira també hi seran presents iniciatives de l’Estat espanyol, Portugal, França Turquia i el Kurdistan com a nació convidada. Membres del Comitè de Solidaritat amb el Kurdistan i una delegació vinguda d’aquest país explicarà les experiències inspiradores que s’hi estan articulant en clau de municipalització de l’economia, formes de gestió comunitàries i trencament de les relacions de poder típiques del capitalisme patriarcal.

Mosaic d’experiències

Durant el cap de setmana del 24 d’octubre la Fabra i Coats de Sant Andreu de Palomar (Barcelona) acollirà més de 40 actes, xerrades, tallers i presentacions relacionades amb les diferents dimensions de l’economia solidària i com poden contribuir a canviar el model social. Per la seva banda, la Directa hi assistirà amb un estand propi i participarà en la xerrada sobre periodisme crític a l’eix de drets fonamentals amb Crític, La Marea, Alternativas Económicas i Districte 15.

Descarrega’t l’Infoxes, publicació per difondre la IV Fesc editada conjuntament per la XES i la Directa, de la qual se n’han imprès 15.000 exemplars.

https://directa.cat/iv-fira-deconomia-solidaria-de-catalunya-cap-reapropiacio-de-vida

Com va anar l’edició de 2014?
Reportatge de la III edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya

https://youtu.be/COR69qt3Mhg

Fira d’Economia Solidària de Catalunya, 23, 24 i 25 d’octubre a Barcelona #FESC2015:

Fira d’economia solidària de catalunya, 23, 24 i 25 d’octubre a barcelona #fesc2015 from

http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/fira-deconomia-solidria-de-catalunya-23-24-i-25-doctubre-a-barcelona-fesc2015

Attached documents

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció