CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Fira d’Economia Solidària de Catalunya, 23, 24 i 25 d’octubre a Barcelona #FESC2015

Dimecres, 21 octubre, 2015
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

La quarta edició de la FESC tindrà lloc els dies 23, 24 i 25 d'octubre de 2015 al complex fabril Fabra i Coats de Sant Andreu de Palomar, a Barcelona.

La Fira d’Economia Solidària de Catalunya, organitzada per la Xarxa d'Economia Solidària (XES), és un aparador de tots els productes i serveis necessaris per cobrir les necessitats de la vida quotidiana de les persones: habitatge, alimentació, oci, coneixement, cooperativisme, comercialització justa, serveis a persones i empreses, finances i assegurances ètiques, inserció laboral, emprenedoria social, energies renovables, formació i educació, etc.

És un esdeveniment anual amb projecció internacional que reuneix la gran diversitat d’experiències i pràctiques de l’economia social i solidària del territori català.

La CGT de Catalunya també participem a la Fira d’Economia Solidària.

Quins són els objectius de la FESC?

1- Donar a conèixer l‘economia solidària i les solucions que aporta a les necessitats materials de les persones a la seva vida quotidiana.

2- Divulgar les alternatives que aporta l’economia solidària a la crisi, tant a curt termini per cobrir necessitats urgents, com a mig i llarg termini per sortir del capitalisme.

3- Donar visibilitat al teixit comercial i empresarial de l’economia social i solidària.

4- Incrementar la consciència de “sector econòmic” entre les protagonistes d’iniciatives d’economia solidària.

5- Fomentar la intercooperació entre els agents de l’Economia Solidària.

6- Augmentar el nombre de persones i organitzacions compromeses en les iniciatives d’economia solidària de la XES, com a consumidores, proveïdores, estalviadores o emprenedores.

7- Consolidar-se com un referent periòdic del mercat social a Catalunya i un esdeveniment clau a Europa i a la Mediterrània.

Què és l’Economia Social i Solidària?

Tota aquella activitat econòmica que es du a terme sota criteris democràtics, participatius, respectuosos amb el medi ambient i socialment responsables. Es tracta d’una economia al servei de les persones, basada en la cooperació i el bé comú i regida per principis de transparència i bon govern.

Més informació a http://www.firaesc.org/

https://youtu.be/4HDTdgWf4Dk

IV Fira d’Economia solidària de Catalunya: Cap a la reapropiació de la vida

La IV Fira d’Economia solidària de Catalunya (Fesc) reunirà més de 190 entitats i un programa d’activitats de 40 propostes. El Kurdistan serà la nació convidada d’aquesta edició, que tindrà lloc a Barcelona el 23, 24 i 25 d’octubre.

Enguany, els continguts de la fira giren al voltant de la idea de la reapropiació de la vida partint de cinc eixos temàtics: desenvolupament comunitari i el mercat social, el consum responsable i la sobirania alimentària, les economies feministes, el lligam entre els drets fonamentals i l’economia solidària i, per últim, el paper que de les polítiques públiques i l’economia solidària. Hi participaran 192 entitats –majoritàriament cooperatives–, tot i que també hi ha inscrites trobar associacions, fundacions, grups de consum o empreses d'inserció, entre altres.

La inspiració del Kurdistan

Tot i que la majoria de projectes d’economia solidària són de Catalunya (les entitats estan arrelades a 38 municipis diferents), a la fira també hi seran presents iniciatives de l’Estat espanyol, Portugal, França Turquia i el Kurdistan com a nació convidada. Membres del Comitè de Solidaritat amb el Kurdistan i una delegació vinguda d’aquest país explicarà les experiències inspiradores que s’hi estan articulant en clau de municipalització de l’economia, formes de gestió comunitàries i trencament de les relacions de poder típiques del capitalisme patriarcal.

Mosaic d’experiències

Durant el cap de setmana del 24 d’octubre la Fabra i Coats de Sant Andreu de Palomar (Barcelona) acollirà més de 40 actes, xerrades, tallers i presentacions relacionades amb les diferents dimensions de l’economia solidària i com poden contribuir a canviar el model social. Per la seva banda, la Directa hi assistirà amb un estand propi i participarà en la xerrada sobre periodisme crític a l’eix de drets fonamentals amb Crític, La Marea, Alternativas Económicas i Districte 15.

Descarrega’t l’Infoxes, publicació per difondre la IV Fesc editada conjuntament per la XES i la Directa, de la qual se n’han imprès 15.000 exemplars.

https://directa.cat/iv-fira-deconomia-solidaria-de-catalunya-cap-reapropiacio-de-vida

Com va anar l’edició de 2014?
Reportatge de la III edició de la Fira d’Economia Solidària de Catalunya

https://youtu.be/COR69qt3Mhg

Fira d’Economia Solidària de Catalunya, 23, 24 i 25 d’octubre a Barcelona #FESC2015:

Fira d’economia solidària de catalunya, 23, 24 i 25 d’octubre a barcelona #fesc2015 from

http://www.slideshare.net/CGTCatalunya/fira-deconomia-solidria-de-catalunya-23-24-i-25-doctubre-a-barcelona-fesc2015

Attached documents

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print