CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Fora feixistes de la UAB (i d’arreu)

Divendres, 22 abril, 2016

Avui 22 d'abril el feixisme ha entrat a la UAB. Ho ha fet de la mà d’un acte de Societat Civil Catalana (SCC) que es feia al pont de l’Edifici B. Des de mig matí, una desena de coneguts militants de l’extrema dreta del Vallès Occidental s’han fet presents a l’acte sense que ningú de l’organització els hagi fet fora. De fet, més aviat semblava que es movien amb molta familiaritat entre els promotors de l’acte.

Els feixistes són molt coneguts al Vallès occidental per haver participat en agressions d’immigrants, homosexuals i membres de col·lectius de l’esquerra (el darrer fa dues setmanes a Sabadell); de fet alguns d’ells han estat condemnats per aquest motiu.

Des de la CGT-UAB ens fem algunes preguntes:

Com és que s’ha permès un acte a la UAB amb la participació d’aquestes persones que venien amb una clara voluntat de provocar incidents i agredir militants de col·lectius d’estudiants?

Té relació que l’acte de SCC s’hagi autoritzat amb el fet de que el seu president, a més de catedràtic a la UAB, també sigui el president de la Mesa del Claustre de la UAB?

Demanarà la UAB responsabilitats als professors/es que han muntat l’acte i que ha acabat amb petits enfrontaments ?

Detallarà el rectorat, si és que n’hi ha hagut, les falles en els protocols de seguretat?
Com és que han hagut de passar més de dues hores per a que la policia encapsulés i fes fora els feixistes, un temps que ha fet crispar molt l’ambient i hauria pogut provocar incidents majors?

Mentre esperem una resposta de l’Equip de Govern, volem reiterar el nostre més ferm compromís amb la lluita contra el feixisme i per la llibertat.

Secció Sindical CGT-UAB

22 d’abril de 2016

https://cgtuab.wordpress.com/2016/04/22/fora-feixistes-de-la-uab-i-darreu/

>>> Mireu enllaços:

Incidents a la UAB per la presència d'un grup d'ultradretans
http://www.naciodigital.cat/noticia/107237/video/incidents/uab/presencia/grup/ultradretans

Alta tensió a la UAB per la presència de neonazis coincidint amb un acte de Societat Civil Catalana
http://www.vilaweb.cat/noticies/alta-tensio-a-la-uab-per-la-presencia-de-neonazis-coincidint-amb-un-acte-de-societat-civil-catalana/

Un grup de neonazis origina incidents a la Universitat Autònoma de Barcelona
El grup de feixistes s'ha col·locat a escassos metres d'una paradeta informativa de Societat Civil Catalana, entre les membres d'aquesta entitat espanyolista i una concentració de rebuig a la seva presència.
https://directa.cat/un-grup-de-neonazis-origina-incidents-universitat-autonoma-de-barcelona