CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Fora privada de la sanitat pública. Manifestació el 22 d’octubre a Tarragona

Dilluns, 26 setembre, 2016

Fora privada de la sanitat pública

Manifestació dissabte 22 d'octubre, 18h plaça Imperial Tarraco, Tarragona

Ens afecta a totes, ens precaritza a totes, ens perjudica a totes.

I el 6 d'octubre, Jornada de lluita a l'Hospital Joan XXIII de Tarragona.

Convoca: Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona
https://www.facebook.com/Grup-de-Treball-en-Defensa-de-la-Sanitat-P%C3%BAblica-a-Tarragona-324457554366060/

Saps que els centres sanitaris públics podran fer activitat privada?

La Conselleria de Salut de la mà de Toni Comin treballa per que als centres sanitaris públics es pugui realitzar fins a un 49% d'activitat privada.

Perquè rebutgem l'activitat privada als centres sanitaris públics?

Empitjorarà l’assistència sanitària, ja que no es disposarà de més recursos econòmics, materials ni humans i s’hauran d’assumir els pacients privats.

Suposarà una major llista d’espera. Es genera una doble llista d’espera, una per aquelles persones que vulguin i puguin pagar i una per a les que no.

Els teus drets sanitaris dependran dels teus recursos econòmics i això, farà augmentar la desigualtat.

Sobrecarregarà les treballadores i les empentarà a fer prestamisme laboral, ja que pagades amb recursos públics, dedicaran hores de feina a l’activitat privada.

Les instal·lacions públiques estaran al servei dels interessos econòmics privats.
Quiròfans, llits, visites, proves... Estaran disponibles però reservats a l’activitat privada.

Fomentarà la competència de centres públics i d’aquests amb els privats. Disminuirà la qualitat assistencial i la qualitat laboral dels treballadors i treballadores, ja que per ser competitius s’abarateixen costos.

Suposarà confusió d’interessos públics i privats i facilitarà corrupteles. Que una mateixa infraestructura, i personal sanitari hagin de respondre a interessos públics i a interessos privats facilita que es confonguin aquests dos

ATUREM-LOS! LA SALUT ÉS UN DRET QUE NO ES POT MERCANTILIZAR, LES
RETALLADES ES PAGUEN AMB VIDES PER AIXÒ TAMBÉ EXIGIM LA REOBERTURA
DELS CAPs LES 24h I QUE TORNIN LES AMBULÀNCIES ALS BARRIS

Punts de recollida de signatures i formulari de queixes: https://lanostrasalut.wordpress.com

Si vols unir-te amb nosaltres en la lluita contra la privatització, per una sanitat 100% pública, de qualitat i universal contacta'ns: defensasanitat.tgn@gmail.com

Fora privada de la sanitat pública. Manifestació el 22 d'octubre a Tarragona

octaveta fora privada de la sanitat pública

Tancada Joan XXIII 6 octubre

RESPOSTA A LES DECLARACIONS DEL SR.CASTILLO EN RELACIÓ A L’HOSPITAL JOAN XXIII

Davant la polèmica sorgida per les darreres declaracions del Senyor Castillo en relació a l’Hospital Joan XXIII, des del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona volem expressar el següent:

Des del Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona sempre hem defensat, com molt bé diu el seu nom, la sanitat pública de Tarragona i el seu hospital de referència, l’Hospital Joan XXIII.

Ara el Senyor Alcalde i els seus acollits s’erigeixen en voler un hospital nou per Tarragona i en enfonsar el que ha estat hospital de referència i emblema de Tarragona i comarques des de quan es deia “anem a visitar-nos allà baix”.

Ara el Senyor Alcalde des de que va sortir a la llum la investigació del cas Inipro, s’omple la boca de dir que vol un hospital nou, sense aclarir si el vol públic o privat, sense definir-se per quin tipus de sanitat aposta. Aposta per la sanitat que tenim a Catalunya i a Tarragona on no s’atura la injecció de diners públics a la privada per fer negoci amb la salut? (a Tarragona vegeu Xarxa Sta. Tecla i Muralles Salut). O bé aposta per un model com el basc que és totalment públic sense cap derivació a la privada?

Vostè senyor batlle parla, parla i sembla que no diu res, però sí que parla entre línees. Vostè amb la seva indefinició justifica el model actual. Vostè ha dit per activa i per passiva que mentre la sanitat es faci a Tarragona li és indiferent si aquesta és publica o privada. Quins interessos defensa Senyor Alcalde?

Quan precisament estan aprovades unes inversions per l’ampliació necessària de l’UCI pediàtrica de l’Hospital Joan XXIII, ens surt vostè cantant milongues o es que potser vostè el que vol és un hospital (amb l'excusa de que sigui nou, sense dir on es faria ni de quina titularitat seria) en el qual hi entrin els seus amics de la Rambla Vella i el Bisbat.

Des del Grup de Treball hem demanat en dues ocasions aquest 2016, amb data de 25 de gener a través de la CUP i de 22 de juliol mitjançant la CGT; la convocatòria d’un ple extraordinari de sanitat perquè vostè i el seu vario pinto equip de govern així com tots els partits de l'oposició es defineixen sobre quin tipus de sanitat volen, i la població de Tarragona estigui assabentada. Però això ni vostè ni el seu equip estan disposats a fer-ho, el seu és embolicar la troca i no definir-se.

Ara bé, la gent del Grup de Treball SÍ que ens definim i actuem i per aquest motiu convoquem el 6 d’octubre la IV Jornada-tancament en defensa del nostre hospital de referència l’Hospital JOAN XXIII i el 22 d’octubre la Manifestació Fora la privada de la Sanitat Pública en defensa d’una sanitat 100% pública i contra la privatització. Així és com es defensa un hospital i un model sanitari. On estava vostè durant les manifestacions al carrer defensant la sanitat pública? On estava vostè quan estàvem tancats a la Delegació de Salut defensant un servei d'hemodinàmica obert les 24 hores?

Vostè Senyor Alcalde no s'ha mullat mai. Vostè Senyor Alcalde, Senyor Castillo i els seus prefereixen fer un show mediàtic, fotografiant passadissos i corredors de soterranis de llocs on no passa ni déu.

Valdria més que es preocupés per les ràtios de treballadors per pacients que tenen els seus hospitals i ambulatoris tan de l’ ICS com dels seus amics de la Rambla Vella i del Muralles Salut, dels serveis d'ambulàncies i dels centres de salut mental. I sobre aquests quatre últims serveis, seria bo que s’assabentés del què cobren del CAT Salut, de les condicions laborals dels seus treballadors i treballadores i del que gasten per pacient.

Sospitem que vostè no vindrà, ni al tancament ni a la manifestació perquè vostè prefereix sortir en declaracions buides de contingut i en xerrameques per no dir res.

NO OBSTANT, NOSALTRES EL CONVIDEM TANT AL TANCAMENT COM A LA MANIFESTACIÓ.

Grup de Treball en Defensa de la Sanitat Pública de Tarragona

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció