CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Fracasen les negociacions entre TMB i comitè d’empresa

Dissabte, 12 abril, 2008

FRACÀS EN LES NEGOCIACIONS AMB L'AJUNTAMENT

Els conductors d'autobús deixaran de nou a la ciutat sense servei dimarts que ve 15 d'abril

AGÈNCIES, 11/04/2008. BARCELONA.- Dimarts que ve Barcelona tornarà a quedar-se sense autobusos municipals. Així ho han garantit els representants dels sindicats de conductors, qui han constatat el fracàs en els contactes d'aquest mateix divendres amb l'Ajuntament.


El president del comitè d'empresa, Saturnino Mercader (CGT), ha indicat que Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) els ha anunciat que en la reunió del pròxim dilluns durà una "proposta finalista" sobre la implantació dels 30 minuts de descans diari, la reducció d'hores i els dos dies festius a la setmana. Mercader, no obstant això, s'ha mostrat "poc esperançat" que la proposta empresarial compleixi les expectatives dels conductors d'autobusos de Barcelona, si bé "hem d'esperar" a conèixer-la, ha precisat.

També ha informat que, tant si s'arriba a un acord com si no és així, els conductors pararan dimarts que ve dia 15 per a celebrar una assemblea informativa en la qual donaran informació de les últimes converses amb l'empresa i anunciar, si així ho decidien, que comencen la vaga indefinida amb la qual van amenaçar.

La manifestació prevista per al dia 16 també segueix convocada, ha precisat el representant de CGT, "perquè, si arribem a un acord, volem agrair a la ciutadania la seva paciència".

Sabotatges en les màquines de validació

Trenta màquines validadoras de bitllets dels autobusos de TMB van aparèixer aquest divendres al matí sabotejades, segons ha informat l'operador en un comunicat. L'empresa considera que es tracta d'una "acció planificada i presumiblement connectada amb la convocatòria de vaga" indefinida a partir del pròxim dimarts 15 d'abril. Els sabotatges van tenir lloc a partir de les 7.50 hores del matí, tots en vehicles que estaven en circulació en diferents punts de la ciutat. En la majoria d'ocasions, les màquines validadoras es van inutilitzar amb la introducció de substàncies en el seu interior, com adhesiu o sucre.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció