CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Fracassa el pla de reobertura: Els centres educatius no són pàrquings! Així no obrim! Organitzem-nos per garantir la salut i l’educació!

Dilluns, 8 juny, 2020

photo5974514747183314043.jpg

El Pla de reobertura de centres en fase 2 ha caigut a trossos des del moment en que ha volgut passar de ser una declaració a mitjans de comunicació a una realitat a escoles i instituts. Des de CGT Ensenyament hem manifestat la nostra oposició a aquest pla des del seu inici, amb diversos comunicats i accions arreu del territori incloent una denúncia a inspecció de Treball per manca de garanties de seguretat i salut laboral. Als territoris que “obrien” aquest 1 de juny, l’escassa o nul•la presència d’alumnat corroboren el fracàs del Pla i la seva manca d’acceptació per part de la comunitat educativa. El conseller segueix fent més propaganda que feina efectiva per l’educació i està completament allunyat de la realitat dels centres.

Dir que han obert el 99% dels centres en fase 2 és mentir i també és insultar a la intel•ligència de la gent. Moltes famílies que hi ha anat reconeixen que han portat al poc alumnat perquè han d’anar a treballar. És a dir, també s’ha corroborat que l’objectiu pràctic d’aquest Pla és tenir un espai on deixar les criatures davant la incompetència dels propis governs de garantir la conciliació laboral i familiar. Els que retallen i privatitzen l’educació diuen que el Pla vol garantir els drets de l’alumnat, però queda clar que el que han volgut garantir és un pàrquing.

Des de CGT creiem que el Departament hauria de reconèixer el fracàs del seu pla i retirar-lo de manera immediata. Des de CGT seguim cridant a les direccions i al professorat a no obrir sense tenir les garanties de salut i els recursos necessaris. Reiterem la demanda que fem de dimissió al conseller Bargalló. Aquest fracàs en la seva gestió ha de tenir un cost polític. També instem al professorat que es vegi obligat anar al seu centre a que ens comuniqui qualsevol irregularitat que detecti perquè ho puguem denunciar a Inspecció de Treball i aturar qualsevol activitat laboral que posi en risc la salut de les persones.

Cal posar-se a treballar en la planificació del proper curs i en l’augment de recursos humans i materials per tal de garantir una reobertura presencial per a tots i totes amb seguretat. Davant la manca de planificació del Departament pel proper curs seguim cridant a tota la comunitat educativa a debatre i organitzar-nos per exigir l’augment exponencial de recursos humans i materials que caldran el proper curs per tal de garantir el dret a la salut i a l’educació de l’alumnat, així com a mobilitzar-nos tant com calgui per aconseguir-ho.

Per acabar, i tenint en compte la divisió territorial de la província de Lleida davant la pandèmia de la Covid-19, reiterem la nostra demanda històrica, i acabar amb el "centralisme administratiu" per a un territori de 240 quilòmetres de llargada. Per aquest motiu, consideren "imprescindible" que hi hagi dos Serveis Territorials a la demarcació de Lleida per minimitzar la "precarietat" laboral dels docents, tal com passa a altres zones de Catalunya. "A Ponent tenim unes peculiaritats geogràfiques i socials que fan absolutament necessària la divisió del territori en dues delegacions, que repercutiria positivament en les condicions laborals dels docents com en la mobilitat, la conciliació laboral i familiar, els accidents in itinere, la doble residència i les despeses extraordinàries que tot això comporta", afegeixen membres de CGT.

photo5974514747183314043.jpg

photo5974514747183314043.jpg

photo5974514747183314041.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció