CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Fracassa la mediació entre Clece i CGT i es manté la vaga de la neteja en hospitals i escoles de Girona

Divendres, 9 març, 2007

Treball admet que les dues parts tenen posicions molt allunyades

El sindicat CGT i l'empresa Clece no van arribar ahir a cap acord en la reunió de mediació que va tenir lloc a la seu del Departament de Treball de Girona i continua la vaga del personal de neteja als hospitals Josep Trueta de Girona i Santa Caterina de Salt i a les escoles públiques de Girona, que ahir va arribar al quart dia. L'empresa Clece ha presentat una demanda al tribunal social perquè considera que la vaga és il·legal. Treball admet que les dues parts mantenen posicions «molt allunyades».

+ Personal de neteja

concentrat
davant de

Treball mentre les
dues

parts estaven reunides.
/ Foto: E.P.

El Punt - 9/03/2007
N. ASTORCH D. VILÀ. Girona

El delegat de CGT, Salvador Aranda, va explicar ahir, després de la reunió a Treball, que la trobada havia estat «una presa de pèl» perquè Clece es nega a negociar el conveni. «Ens obliguen a continuar amb la vaga», va assegurar Aranda. Mentre es feia la reunió, un grup de treballadores del sector es van concentrar davant de Treball i al migdia van fer-ho a les escales de l'hospital Josep Trueta de Girona. Allà, i com a conseqüència de les agressions que un grup de treballadores que no estan en vaga van rebre dimarts al matí per part de treballadores que secunden les mobilitzacions, una dotació dels Mossos d'Esquadra vigila els canvis de torn. A la tarda, representants de CGT van anar a les sortides dels nens de les escoles a distribuir fulletons informatius entre els pares i recollir signatures per demanar a l'alcaldessa, Anna Pagans, que pressioni Clece a favor de les reivindicacions del col·lectiu. I al vespre, durant la manifestació per commemorar el Dia de la Dona, i en la qual van participar una representació del col·lectiu en vaga, Aranda va acusar l'Ajuntament de posar-se al costat de l'empresa en lloc de donar suport a les treballadores que fan vaga.

La directora de Treball a Girona, Núria Arnay, va admetre que les posicions entre empresa i sindicat estan «molt allunyades», però el govern català continua apostant pel diàleg com a solució.

Preocupació pels pròxims dies

Tot i que la situació als hospitals està de moment controlada i la vaga no afecta l'activitat assistencial ni de l'hospital Trueta ni del Santa Caterina de Salt, els serveis territorials de Salut a Girona van reconèixer ahir que comença a notar-se una certa incidència en zones de baix risc –com ara sales d'espera i altres zones comunitàries– i van tornar a advertir que la prolongació d'aquesta mesura gaires més dies podria comportar problemes. Amb vista al cap de setmana, fonts del Trueta van indicar que, inicialment, es compta sortir del pas amb els serveis mínims que s'han pactat, «sempre que es compleixin». Escoles i llars d'infants veuen amb preocupació que es mantingui la vaga. La majoria de centres educatius han conscienciat molt els alumnes de la necessitat de mantenir nets tots els espais, i en alguns casos els mestres s'han encarregat de mantenir en condicions les classes. La majoria de directors es mostren preocupats per la durada de la vaga, per les conseqüències que podria suposar l'acumulació de brossa, en especial a les escoles bressol. La vaga també afecta centres cívics i poliesportius.