CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

França: fotos i videos de les accions i manifestacions d’estudiants d’avui dilluns

Dilluns, 18 octubre, 2010

jpg_franca2.jpg

Incidents en diverses ciutats. Avui dilluns 18 d'octubre les protestes han continuat amb més força si cap; els bloqueigs s'han succeït com per exemple a Tolosa on 500 activistes han bloquejat les dues principals cotxeres de la xarxa d'autobusos de 4:30 a 9:30 del matí inutilitzant parcialment la xarxa de transports de la ciutat. També a Saint-Etienne s'han bloquejat les cotxeres de bus i tramvia durant gairebé tot el matí. A Lió uns 150 treballadors han pres les vies de l'estació de la Part-Dieu. Això ha provocat que no circuli cap tren de nord a sud de la ciutat. Les refineries han continuat amb la vaga indefinida i actualment hi ha més de 1200 gasolineres fora de servei.

També s'han produït aquest matí bloqueigs d'instituts i manifestacions espontànies d'estudiants a gairebé totes les ciutats. Es calcula que hi ha en total uns 550 instituts bloquejats per estudiants. En les mobilitzacions s'han produït enfrontaments amb la policia en:

- Nanterre: la policia ha usat pilotes de goma per intentar dissoldre els 300 estudiants que protestaven, s'ha produït almenys una detenció.

- Seine-et-Marne, on s'han produït enfrontaments que han acabat amb un policia ferit i 14 estudiants detinguts

- Val-de-Marne: s'han produït incidents amb la policia en una desena d'instituts.

- Lió: la manifestació d'uns 1000 estudiants ha estat dissolta de forma violenta pels antidisturbis. En els enfrontaments s'han cremat diversos cotxes i produït destrosses diverses. Hi hauria almenys trenta detinguts però en aquesta hora (16:00) continuen els enfrontaments amb la policia.

- Niça: també s'han produït càrregues de la policia a manifestacions d'estudiants i enfrontaments.

- A prop de Rouen la manifestació ha acabat amb gasos lacrimògens i la detenció de 13 estudiants.

- En el departament de l'Oise entre 1500 i 1700 estudiants s'han manifestat. S'han produït nou detencions.

- Lille: s'han produït durs enfrontaments amb la policia en els quals 50 estudiants han estat detinguts. La policia ha carregat diverses vegades i els manifestants han respost amb projectils i cremant diversos cotxes.

Les manifestacions i accions continuaran i l'objectiu per a matí és bloquejar el país.El número|nombre total de detinguts podria elevar-se a 196 estudiants.


Ahir dissabte hi va haver 264 manifestacions que van reunir a uns 3 milions de franceses. Enfrontaments amb la policia a París.

[20:15] es confirma la detenció d'una trentena de persones. Després de la manifestació unes 200 persones s'han reagrupat rere una pancarta en la qual es podia llegir "L'únic llenguatge que entenen els patrons: vaga, bloqueig, sabotatge." Els dos centenars de persones s'han dirigit cap a la plaça de la Bastilla i alguns d'ells han aconseguit entrar en l'Òpera Bastilla. A l'altura del carrer Charenton ha arribat un nombre important d'antidisturbis que ha carregat.

[20:00] Incidents a París. Segons les primeres informacions, activistes han envaït l'Òpera de París i s'estan enfrontant als antidisturbis. Els mitjans|medis burgesos parlen de 30 detinguts.

264 estudiants detinguts i 13 policies ferits en les nombroses manifestacions espontànies d'ahirr. Gasolineres i aeroports al caire del bloqueig.

Ahir divendres es van produir manifestacions espontànies d'estudiants a gairebé totes les ciutats. Es van produir enfrontaments importants en ciutats com Bordeus o Lió. En total 264 persones van ser detingudes a tot França. Els incidents més greus es van produir a Lió, on durant més de dues hores grups d'estudiants es van enfrontar amb la policia.

Video dels incidents a Lió de divendres passat
http://www.dailymotion.com/video/xf7x06_lyon-la-manif-donis-lyceens-degenere_news#from=embed

Les 12 refineries de Total a França estan en vaga indefinida des de fa una setmana, el que ja està repercutint a l'abastament|proveïment. Alguns magatzems de carburants han estat alliberats pels antidisturbis, com per exemple el de Caen, que va ser desallotjat per la Gendarmeria ahir a la tarda.

En la jornada d'avui les mobilitzacions han continuat, les més importants han estat les de París (310.000 persones), Marsella (180.000 persones), Bordeus (130.000 persones)o Tolosa (125.000 persones).Las mobilitzacions continuaran en els pròxims dies i dimarts és convocada una nova Vaga General, que pretén parar de nou el país en vigílies de la votació definitiva del projecte de reforma de les pensions (que es produirà el pròxim dimecres).Treballadors i estudiants decidits a bloquejar el país. Balanç de la jornada: bloqueigs, ferits i desenes de detinguts

Després de la històrica jornada de Vaga General del passat 12 d'octubre els treballadors i estudiants francesos estan multiplicant les accions directes per forçar el govern a donar marxa enrere en el retard de l'edat de jubilació de 60 a 62 anys.

Dos dies després de la Vaga General, les manifestacions s'han succeït per tot el país sent la més important la de Tolosa, que ha reunit unes 20.000 persones (amb la presència de molts estudiants, que s'han incorporat recentment al moviment d'oposició a la jubilació a 62 anys).

En la resta de França la situació és similar: s'han succeït els bloqueigs en instituts (hi ha al voltant de 400 instituts bloquejats), s'han produït enfrontaments amb la policia i nombrosos ferits i detinguts.

El balanç de la jornada d'accions directes seria el següent:

- A Rennes el Rector de la Universitat ha decidit tancar el campus davant dels nombrosos intents de bloqueig per part dels estudiants. Un important centre comercial de la ciutat ha estat bloquejat per uns 2000 manifestants.

- A Montreuil (a prop de Seine-Saint-Denis)se han produït enfrontaments entre estudiants que bloquejaven un institut i la policia. Un estudiant té ferides greus a un ull provocades per una pilota de goma llançada a boca de canó.

Video dels incidents a Montreuil

http://www.dailymotion.com/video/xf7czf_incident-avec-la-police-au-lycee-je_news

- A la regió de Val-d'Oise hi ha hagut un total de 45 detinguts en bloqueigs d'instituts.

- A Yvelines (a prop de París) s'han produït disturbis en instituts amb el balanç de quatre estudiants hospitalitzats i dos detinguts.

- En la manifestació de Chartres, que ha reunit uns 600 estudiants, s'ha saldat amb 5 joves detinguts. Després de la manifestació, diversos cotxes de la policia local han estat atacats.

- A Chambery uns 400 estudiants s'han manifestat davant un dels principals instituts de la ciutat. En la concentració la policia ha carregat amb gasos lacrimògens i els estudiants han respost llançant pedres i cremant papereres. El saldo repressiu és de 10 estudiants detinguts.

- A Lens més de 2000 estudiants han protestat contra la reforma de Sarkozy. A l'altura de l'estació de trens la policia ha estat rebuda amb una pluja de pedres i ampolles. Hi ha 10 estudiants detinguts.

- A Lió 400 estudiants s'han manifestat per la ciutat bloquejant la majoria dels instituts. En el centre de la ciutat s'han produït enfrontaments amb la policia que s'han saldat amb 22 persones detingudes i diversos vehicles policials apedregats.

- A Nîmes després de la manifestació han cremat diversos cotxes en el centre de la ciutat. Hi ha 5 policies ferits i 6 estudiants detinguts.

En les empreses la situació és semblant, s'han multiplicat les vagues indefinides (ferrocarrils, refineries, diversos diaris i fins i tot la torre Eiffel va haver de tancar el passat dimarts per vaga dels treballadors...) i la idea és "parar el país" fins que es retiri la reforma de les pensions.

A més s'ha fet públic un vídeo en el qual es veu la violència dels antidisturbis en la manifestació del passat 12 d'octubre a París, en la que diverses persones van resultar ferides, entre elles la manifestant que apareix en el vídeo.

>>>> Article extret de La Haine


Une manifestante violemment frappée au visage par un CRS
Carregat per rue89. - L'info internationale vidéo.