CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Full informatiu 5-12-07 Assemblea d’Acomiadats de Seat

Dijous, 6 desembre, 2007

QUEDEN 3 SETMANES DE TREBALL!! Dilluns passat 3 de desembre, a les 15 hores, en els locals del Comitè d'Empresa de SEAT Martorell va tenir lloc la reunió entre representants de totes les seccions sindicals de SEAT: UGT, CCOO, CGT, SPC, i una delegació de l'Assemblea d'acomiadats/des. En aquesta reunió es va informar del procés de reingressos, constatant que a data de 3 de desembre no han signat el contracte ni reingressat 6 companys del grup de 31 que havia superat la revisió mèdica.


Aquest greu incompliment de l'Empresa del compromís establert en la reunió de la Comissió de seguiment de l'ERO de 21 de Novembre, és motiu de greu preocupació. A més, a data del dia 3, la Direcció de SEAT no havia cridat a revisió mèdica a cap acomiadat/da més.

La Delegació de l'Assemblea d'acomiadats/des va exposar la creixent inquietud de tots els companys/es pendents de reingrés, davant el poc temps que queda perquè la tornada al treball a SEAT es faci efectiva. També es va denunciar la greu discriminació de l'Empresa cap a tots els acomiadats/des que per haver exercit el seu dret constitucional a la defensa jurídica davant els tribunals, i haver estat desestimada la seva demanda, no han estat cridats a reingresar.

Finalment, la delegació d'acomiadats sol·licita a totes les seccions sindicals una actuació unitària urgent davant l'Empresa i l'Administració, per a desbloquejar la situació i assegurar el reingrés de tots els acomiadats/des abans que finalitzi l'any. Així mateix, va proposar a la consideració de tots, la necessitat de preparar un procés de mobilització unitària de tota la plantilla en els pròxims dies per a fer realitat la reincorporació de tots els acomiadats/des.

En les intervencions de tots els sindicats presents es va manifestar la preocupació davant l'evolució del procés de reingressos i l'incompliment dels compromisos per la Direcció de SEAT. També de manera unànime es va expressar per tots els representants sindicals el suport al reingrés de tots els acomiadats/des, sense exclusions, abans que finalitzi 2007.

A la proposta d'estudiar i emprendre en els pròxims dies una mobilització unitària per a assegurar el reingrés dels acomiadats, els representants d'UGT i CCOO van expressar la seva disposició a estudiar-la en les pròximes reunions dels seus òrgans col·lectius de decisió, i els representants dels sindicats CGT i SPC van manifestar la seva disposició immediata a preparar-la, plantejant CGT la possibilitat que la reunió del dia 12 de desembre amb el Vicepresident de SEAT Sr. Ramón Paredes poguessin estar tots els sindicats.

Es va fixar una nova reunió de totes les seccions sindicals de SEAT amb una delegació de l'Assemblea d'acomiadats/des per a dilluns que ve dia 10 de desembre, a les 15 hores, en el mateix lloc, amb l'objectiu d'estudiar, i si escau acordar, les iniciatives de mobilització que fossin necessàries per a assegurar el reingrés de tots els acomiadats/des abans de finalitzar l'any. Finalment, es va acordar que la informació sobre el tractat en la reunió ho comunicaria la delegació d'acomiadats/des, comprometent-se tots els sindicats a difondre-la entre la plantilla.

Barcelona, 5 de Desembre de 2007

Assemblea d'acomiadats/des de SEAT

http://www.moviments.net/despidosseat