CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Full informatiu CGT SEAT: Hores extres, acomiadaments i escissió a CCOO

Dilluns, 17 juny, 2013

Hem d'informar de l'acord de tots els sindicats presents en el passat Ple del Comitè, de demanar a l'empresa una reunió amb l'objectiu d'aturar l'onada de sancions per motius cada vegada més arbitraris. Ens felicitem que la proposta de la CGT fos ben vista per tots i esperem que la reunió, a la qual s'ha compromès l'empresa, serveixi per aturar aquesta situació.

REUNIÓ DEL COMITÈ INTERCENTRES, CALENDARI MES DE JULIOL.

Els altres, van signar el mes de juliol. No ens agradaria trobar-nos que després de treballar tots els dies laborals de juliol (nens de vacances, sol i platja) en els mesos d'hivern se'ns mani a casa per falta de comandes (que l'empresa, potser, coneix avui). La manca d'informació sobre previsions de producció ens reafirma en no signar calendaris. A més plantegem:

• No podem acceptar que es tornin a produir situacions d'estrès tèrmic en cap taller. Exigim un protocol de veritat (el signat només per UGT posa dates a la calor) L'empresa es manté en que la calor és un problema només d'alguns anys. La CGT neguem que la calor, a Barcelona, ​​sigui un tema conjuntural i exigim una solució amb un protocol definitiu i positiu, signat per tots els sindicats. Que es posi en marxa quan s'assoleixen les temperatures i mentre aquestes durin. Si l'empresa segueix sense donar una solució, és probable que es generi conflicte enguany.

• La CGT demanem confirmació sobre la desconvocatòria dels dos dissabtes de juny. L'empresa no va voler contestar perquè eren "rumors". Acaba de desconvocar el dia 15.

• Vam respondre a SEAT que el problema no són els rumors, el Comitè Intercentres és informat de temes importants després que algunes empreses proveïdores. Més greu encara, en el Ple de Comitè de Martorell, cap sindicat tenia informació concreta sobre la fabricació del SUV, quan s'està planificant tot a la fàbrica per començar-l'any que ve.

• Però, el més cridaner és que aquest dia, la premsa anunciava una pujada salarial del 5,6% en els salaris de VW a Alemanya. La CGT ens vam quedar sols plantejant a l'empresa que exigim un tracte igual per a la SEAT ja que també aportem als beneficis de la VW amb la compra de materials al Grup (ia quin preu) i amb la fabricació del tan rendible Q3. Els altres sindicats; silenci absolut. També, davant el repartiment de 7.200 € a la plantilla alemanya, els altres sindicats van callar, o fins i tot justificar que nosaltres no tenim dret.

ON CABEN TRES ... EN CABEN QUATRE?

La situació sindical a SEAT ha canviat substancialment en les últimes setmanes. La divisió interna a CCOO ha generat una ruptura que ha comportat dues qüestions: Hi ha un nou sindicat a SEAT, el STS-USOC. I La CGT, amb 11 delegats a SEAT, passem a ser la segona força sindical. Sí, perquè CCOO ha passat a tenir només 10 delegats a SEAT SA i el nou sindicat, tot i que té 13 delegats escindits, no té el suport de cap vot de la plantilla, fins que se celebrin noves eleccions el 2015.

L'existència d'un nou sindicat pot fer creure a algú que canviarà alguna cosa a millor. Malauradament hi ha tres raons per pensar tot el contrari:

• El sindicat signant en solitari del conveni, segueix tenint la majoria absoluta que li vau donar la plantilla, en 2011.

• Qui deixen CCOO i passen a STS-USOC porten en el seu currículum els 660 acomiadaments de 2005 i tots els convenis de SEAT. Una motxilla que els acompanyarà per sempre.

• La USOC s'ha distingit per signar convenis i pactes més a la dreta dels altres dos sindicats. El proper acord de Nissan amb baixada de salari, augment de jornada i pèrdua de desenes de drets laborals i socials, és un exemple gairebé macabre de la seva sindicalisme.

Per això, encara que canvia la fisonomia del Comitè, el fons queda igual; UGT + CCOO + USOC representen el sindicalisme d'acceptació de les conseqüències de la crisi, pactant convenis on les plantilles perdem de tot i no sabem on està el límit. D'altra banda, la CGT representem el sindicalisme que exigeix ​​el de repartiment del treball i de la riquesa i no acceptem perdre, quan el propietari de l'empresa (VW), guanya milers de milions.

En definitiva, el veritable canvi només pot venir de que la plantilla abandoneu la resignació i la por a defensar el que penseu. El suport moral que ens doneu milers de companys / es, serveix molt poc, gairebé res, si el suport econòmic i electoral ho doneu a altres que fan ... el contrari del que penseu. Coses de la vida, no es pot voler una cosa i pagar perquè passi una altra. A les vostres mans està, companys / es.

EL CLIMA DE QUÈ

El 3 de juny va començar la "meravellosa" enquesta del clima laboral. I tot després d'un any amb diversos acomiadaments, tots ells amb motius tan arbitraris com "no rendir en el lloc de treball" o "no complir les condicions d'ergonomia per desenvolupar el mateix" i algun per decisions autoritàries i falses, de direccions com el del company Samedy.

El deteriorament de les relacions laborals de la plantilla és evident; mobilitat de personal sense comptar amb el projecte individual d'ascens, increment de ritmes de treball, manca de personal en diverses àrees amb l'augment d'hores acumulades per pal · liar la deficiència, continus augments de càrregues sense afegir més plantilla ... La nul conciliació familiar; avisen divendres per venir el dissabte, no hi ha planificació dels dies de treball més enllà d'un mes (i en alguns serveis, de dies) ... el deteriorament del poder adquisitiu dels treballadors de Seat, fins i tot per aquells que fan més hores que mai ...

En fi, en aquest full no ens caben tots els milers de treballadors que podrien explicar el motiu personal que li suposa un deteriorament de les relacions laborals. Perquè l'empresa doni solucions a la problemàtica existent a dia d'avui, la CGT està trucant a tots els treballadors a que no facin l'enquesta del clima laboral.

Més, quan sabem que els bonus dels gerents i directius pugen en funció del% d'enquestes realitzades en la seva àrea, i que alguns han cobrat en 2012 més de 48.000 €. La veritable enquesta del clima laboral la dóna el que s'hagi hagut d'incorporar un psicòleg més en el servei mèdic perquè el que hi havia no dóna a bast.
RECORDAR QUE L'ENQUESTA ÉS VOLUNTÀRIA. En cas contrari podeu comptar amb els nostres delegats per evitar coaccions. No realitzar l'enquesta és la manera que ens escoltin, per contra realitzar-la és el silenci i bonus més voluminosos per a alguns.

SITUACIÓ ACTUAL DEL CONFLICTE JUANMA SAMEDY

El passat dia 22 de Maig havia judici per l'acomiadament injust i desproporcionat de Juanma Samedy. Aquest judici va quedar aplaçat pel proper dia 18 de setembre perquè es va demorar molt l'entrada a la sala a causa de la saturació de l'actual justícia.

El company agraeix enormement totes les mostres de solidaritat i suport que estem rebent per part de molts de vosaltres / es, i també als companys que es van acostar al jutjat per demostrar in situ, el rebuig total a aquest tipus de pràctiques salvatges utilitzades per SEAT i alguns dels seus "sergents de ferro" per coaccionar els treballadors. Nosaltres continuarem reivindicant el reingrés allà on el sindicat cregui convenient i no pararem fins aconseguir-ho. SI ENS TOQUEN A UN ENS TOQUEN A TOTS!

ARTICLE 127 DE CONVENI

El passat 6 de juny es va celebrar a l'Audiència Nacional, a Madrid, el judici per la impugnació presentada per la CGT contra l'art .127 del conveni. El judici ha quedat vist per a sentència,

Això vol dir que encara no hi ha res decidit. Estem convençuts que el tribunal ha de dictar a favor d'impedir el pagament d'hores extres, per sobre de la llei i en defensa dels 6.100.000 aturats / es. El contrari seria el món al revés. Les penes 190 sol · licituds del pagament d'aquestes hores, demostra que la majoria de la plantilla no comparteix aquest objectiu.

Repetim: NO HI HA SENTÈNCIA I ESTÀ PENDENT DE RESOLUCIÓ.

Més informació:

- TWITTER CGT SEAT

- FACEBOOK CGT SEAT MARTORELL

E-MAIL: cgtseat@inicia.es

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció