CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Funosa presenta un ERO temporal que afectarà 260 treballadors

Dilluns, 2 març, 2009

La direcció de Funosa i el comitè d'empresa han aprovat presentar un expedient de regulació d'ocupació (ERO) temporal que afectarà uns 260 treballadors de la fàbrica d'Igualada, quasi tota la plantilla.

ACN. 26 de febrer de 2009

L'ERO autoritza Funosa a fer 96 dies de suspensió de l'activitat fins a finals d'any afectant, així, el 50% de les jornades. Aquest ERO temporal és la segona mesura que Funosa pren per afrontar la davallada de comandes derivada de la crisi de l'automòbil i de la maquinària pesada, els principals clients, després que al desembre s'acordés reduir a cada treballador una hora diària de feina. La direcció afirma que la mesura és insuficient perquè la disminució de les comandes ha estat superior a l'esperada.

Així, les previsions apuntaven que la disminució de la càrrega de treball se situarien entre el 35% i el 40% durant aquest 2009 mentre que segons el president del comitè d'empresa, Ricardo Merino (CGT), ha estat superior al 50%.

De moment, Funosa aturarà la producció dues setmanes el mes de març i dues més a l'abril. Tot i així, quan s'arribi a produir el 50% mensual del que es produïa fa un any, és a dir, unes 2.300 tones al mes, l'ERO no s'aplicarà. L'any 2008 es feien unes 3.800 tones cada mes.

L'ERO també estableix que l'empresa abonarà el 100% del salari dels treballadors, complementant així en un 30% el que aporta l'INEM, no afectarà als majors de 52 anys per no afectar-los a la jubilació ni tampoc els que tenen menys 12 mesos d'atur. Durant l'ERO, no es podrà acomiadar cap treballador ni tampoc es podran fer hores extra.

Merino ha explicat en declaracions a l'ACN que els treballadors es prenen la situació 'amb resignació' a l'espera que la crisi passi el més aviat possible. 'Contra l'empresa no s'hi pot lluitat perquè la càrrega de treball és mínima', reconeix el president del comitè d'empresa.

CGT anuncia mobilitzacions de protesta contra les autoritats polítiques i els bancs, «grans causants de la situació actual». Merino també lamenta que «tot fa pensar que l'Anoia seguirà sent la comarca amb més atur de Catalunya» en els propers mesos.

Noticia publicada per Regio 7.

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció