CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Garganté, portaveu dels treballadors/es d’autobusos de TMB, també torna a ser sancionat

Dimarts, 11 agost, 2009

Tal i com informàvem fa dues setmanes, la Direcció d’autobusos de TMB tornava a sancionar a les cares més visibles dels treballadors/es d’aquesta empresa. Pots trobar la nota informativa referida més abaix.

Els companys conductors Mercader, Ortiz, Mondragón, Mellado i Abella sumaven 81 dies de sanció de feina i sou.

Doncs bé, en aquesta ocasió ha sigut el company Josep Garganté, portaveu dels treballadors/es d’autobusos de TMB, el que ha rebut una sanció de 17 dies de feina i sou.

De la mateixa manera que els companys Abella i Mellado, Garganté ha sigut sancionat amb 2 dies per “retard injustificat”, quan només feia que conduir seguint el Protocol per a la Prevenció d’Accidents, usant la conducció ecològica i ajustant-se al Codi de circulació.

A més a més, la Direcció de TMB també l’acusa de desobeir una ordre de servei en tres ocasions, cosa que ell nega i denuncia que hi ha una campanya de provocació contra els treballadors/es que són les cares visibles del Comitè de conveni.

Com a mostra de que el que està passant amb les sancions és un clar exemple de persecució sindical per part de la Direcció, Garganté comenta que:

“el company Mercader porta 17 anys a l’empresa i no se’l va començar a sancionar fins fa dos anys (en que ha rebut 5 sancions), el company Mondragón porta 16 anys i més del mateix, cap sanció fins fa dos anys (3 sancions en aquest període) i també amb el company Ortiz, que porta 15 anys a l’empresa i no havia tingut cap sanció fins fa dos anys (2 en concret)”.

Desde que va començar la mobilització pels 2 dies, molts treballadors que mai havien tingut cap sanció han vist com la Direcció ha començat a buscar-los les pessigolles.

Tot això posa en evidencia que hi ha una decisió clara de la Direcció de intentar pressionar a aquests treballadors en concret i a tota la plantilla en general.

Des de el Comitè de conveni denunciem aquesta repressió de la Direcció i diem molt clarament que aquesta estratègia no farà canviar el nostre objectiu bàsic: Un bon conveni pels treballadors/es d’autobusos de TMB.

Comitè de Conveni Autobusos TMB