CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Gedia España SL nega el dret d’informar als treballadors i treballadores

Dilluns, 25 març, 2024

La setmana passada l'empresa GEDIA (Santa Margarida i els Monjos) va sancionar a dos companys de la CGT, membres del comitè de negociació, per haver informat la plantilla de les negociacions amb l'empresa sobre les primes de producció; catalogant aquest acte de molt greu. Sembla que a l'empresa li preocupa el fet que els treballadors i treballadores tinguin a mà la informació sobre les intencions que té aquesta per un augment de la quantitat de treball i major esforç per arribar a la producció pactada.

Gedia, es ven a les xarxes, com una multinacional - amb seus a Polònia, Hongria, Xina, Mèxic, Estats Units, Índia, França, Suècia i Catalunya - que produeix tecnologia lleugera pels automòbils i components del xassís.

Segons les dades publicades, té un creixement constant amb 4700 treballadors i amb una facturació el 2023 de 810 milions d'euros. A més la multinacional, es ven com una empresa "familiar" i de proximitat, amb una gran responsabilitat social tenint en compte les normes "ètiques" i que aposta per una cooperació "constructiva" i foment del desenvolupament sostenible. El seu llistat de valors essencials acaba amb aquesta frase: "Cada peça és un component de nosaltres mateixes". A simple vista, sembla una gran empresa respectuosa amb el medi ambient i amb les persones que hi treballen i amb qui hi té tracte. Però la realitat dista molt de la imatge publicitària de Gedia.

Amb la persecució i censura que realitza l'empresa: sancionant a representants dels treballadors, pel simple fet d'informar a la plantilla de les negociacions que s'estan duent a terme i que afectaran a tots i cada un dels empleats de la fàbrica; queda clar que tots els valors de què presumeix l'empresa són un blanqueig i un pur màrqueting per amagar la seva cara explotadora i persecutòria de tots aquells que diuen prou i lluiten pels seus drets.

La fàbrica de Santa Margarida i els Monjos es va obrir els anys 90 i des d'aleshores que s'hi ha produït milers de milions de peces, amb treballadors i treballadores exemplars; però estem davant d'una empresa que veu els seus treballadors com un número més de tot l'engranatge al qual s'ha de collar al màxim per extreure'n la màxima producció.

La CGT som un sindicat combatiu, lluitem dia a dia per millorar les condicions laborals, acabar amb els comportaments d'abús cap a les treballadores, acabar amb sobrecàrrega laboral imposada per primes de producció i per fer complir correctament la llei de Seguretat i Salut laboral, protegint el màxim als treballadors.

Davant aquesta amenaça i sanció dels nostres companys i companyes, camarades de lluita, que recordem que no han fet res més que informar a la plantilla, ens trobaran dempeus amb tota la maquinària del sindicat per defensar a la classe treballadora!

Exigim a l'empresa Gedia, que respecti als seus valors fundacionals, i apel·lant a l'ètica i la cooperació constructiva que diuen defensar, retiri els càrrecs als dos representants sindicals sancionats i sigui transparent amb les negociacions que afecten a tots i cada un dels treballadors de la fàbrica.