CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Generalitat i Gobierno abandonen milers de treballadors i treballadores de la Conca d’Òdena

Dimecres, 1 abril, 2020

img-20200331-wa0020.jpg

El passat 13 de març la Generalitat va dictar el confinament obligatori de diferents viles i ciutats de la Conca d’Òdena per raons sanitàries, degut a la major presència del virus Covid19 a la zona. Arran de la prohibició d’entrada o sortida, milers de treballadors i treballadores no van poder accedir a la seva empresa, trobant-se en un llimb legal del que des del govern s’assegurava que es trobaria una solució.

Amb posterioritat vam poder veure com el confinament de la Conca d’Òdena es feia servir com una més de les picabaralles entre el govern autonòmic i el de l’estat. I les nòmines de les gairebé 10.000 persones afectades? Bé, bé, no us preocupeu.

Doncs ha arribat final de mes i milers de famílies es troben sense la meitat de la nòmina, amb lloguers i hipoteques per pagar, factures i l’alimentació de la qual depenen. Mentrestant aquesta vergonya de polítics continuen passant-se la pilota els uns als altres com si fóssim només una altra peça de la seva partida de postureigs.

Ara, el Govern de l'estat ha afegit a correcuita una disposició en el darrer decret de mesures, on planteja un viacrucis de certificats com la forma de solventar aquesta situació. No només això, si no que les persones que viuen fora de la Conca i treballen dins la zona tancada no hi estan incloses.

Exigim una solució ja! Solucions àgils i que cap treballador ni treballadora en quedi fora.

Des de la CGT estem fent gestions amb els ministeris corresponents de l’estat en nom dels legítims interessos de la classe treballadora de la Conca d’Òdena. I la Generalitat? Pensa seguir espolsant-se les responsabilitats com ha fet el conseller Buch recentment o té algun tipus de solució més enllà de queixar-se o assenyalar? 10.000 famílies exigeixen ara mateix deixar de ser una peça de joc d’escacs i que es resolgui inmediatament la seva situació.

img-20200331-wa0020.jpg

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció