CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Girona: Retallen més drets als col·lectius més vulnerables, ara a les dones que han sofert violència i als seus fills i filles

Dissabte, 10 maig, 2014
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Cartell campanya tolerància zero

RETALLEN MÉS DRETS ALS COL·LECTIUS MÉS VULNERABLES: ARA A LES DONES QUE HAN SOFERT VIOLÈNCIA i ALS SEUS FILLS i FILLES

Des de la CGT i des de les treballadores del Servei d’Intervenció Especialitzada en Violència Masclista (SIE) de Girona volem informar i denunciar les retallades que la Generalitat de Catalunya està duent a terme:

La “Llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista” impulsa una xarxa d’atenció i recuperació integral dins la qual s’inclouen els Serveis d’Intervenció Especialitzada en Violència Masclista (SIE) i els Serveis d’Acolliment i Recuperació de la violència (SARV), serveis que estan repartits arreu del territori català. Els eixos principals d’aquesta xarxa (i per tant dels SIEs) són:

- Oferir un espai d’atenció i recuperació integral i interdisciplinari per a dones que han patit una situació de violència i per als seus fills i filles.

- Promoure la formació, prevenció, sensibilització i implicació de la comunitat per a identificar relacions abusives, evitar la seva cronificació i garantir la presa de consciència social per a la inadmissibilitat de les violències masclistes.

L’equip del SIE de Girona actualment està format per onze professionals de diferents disciplines: una treballadora social, dues educadores socials per a dones, dues psicòlogues per a dones, una psicòloga infantil, un educador infantil, una advocada, una inseridora laboral, direcció i administració.

En el mes de febrer, i des del Departament de Benestar Social i Família s’informa que es vol reestructurar el model d’atenció degut a decisions que descriuen com “organitzatives, d’interès públic i racionalització de serveis”, i que comportarà la reducció del nombre de professionals en els serveis a partir del proper 1 de juliol. Al SIE de les comarques gironines es prescindirà de tres professionals (una psicòloga, un educador i una inseridora laboral). Les retallades per part del Departament també s’estan aplicant a tota la xarxa d’atenció integral en violència masclista i, per tant, afecta als altres SIEs i SARVs del territori català.

Aquestes decisions s’han pres sense que s’hagi informat a les dones ateses a aquests serveis de com es veurà afectada l’atenció, ni s’ha produït un espai informatiu previ amb altres persones, professionals i agents implicats en els mateixos, ni la possibilitat de participació en un debat. No es proposa cap argumentació sobre els criteris tècnics que sustenten les polítiques esmentades i nosaltres entenem que el que s’aconseguirà és precaritzar la seva funcionalitat i el seu sentit.

Ens sentim en l’obligació d’informar del que suposa aquest canvi en el model d’intervenció i de les conseqüències que se’n deriven:

- Afectació en la quantitat i la qualitat d’atenció a dones i els seus fills/filles

- Afectació en l’atenció de la demanda de formació, prevenció i sensibilització comunitària en temes de violència. La funció preventiva i el treball en xarxa en queden ressentits.

- Es preveu la intenció de la desaparició de l’especialització terapèutica infantil/dones i disgregació de funcionalitats. El significat d’atenció interdisciplinar i integral desapareix.

- Privatització del programa d’inserció laboral. Aquesta atenció passarà a ser gestionada per una Fundació de l’entitat bancària La Caixa.

- Sobrecàrrega de les professionals esdevinguda per la supressió d’aquestes figures professionals.

Exigim que no s’acomiadin a aquestes persones ni es duguin a terme aquestes retallades! Així com que la Generalitat de Catalunya doni la cara davant les persones afectades i especifiqui quins són els criteris tècnics que sustenten aquestes polítiques i aquest canvi de model d’intervenció.

CGT GIRONA

El dimecres 14 a les 19h hem fet una roda de premsa davant la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona: Retallades tolerància zero

Des de la CGT-Girona, i més concretament des de les treballadores de l’empresa Sumar SL, hem realitzat una roda de premsa el dimecres 14 de maig a les 19h davant la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona.

CIU vol eliminar 3 llocs de treball a les comarques gironines dels programes d’atenció a la víctima de violència masclista que gestiona l’empresa Sumar SL. Una retallada que afecta una psicòloga, la responsable d’inserció laboral i una educadora social.

Considerem absolutament irresponsable i una falta total d’escrúpols retallar aquest servei en l’actual context de crisi econòmica i en una situació d’augment de les dones mortes per violència masclista.

També hem realitzat una assemblea oberta posteriorment a la roda de premsa amb la voluntat d’engegar la campanya:

Violència masclista: tolerància zero!
Retallades de CIU: tolerància zero!

http://lageneralitatensabandona.wordpress.com/

Més informació:

- WEB CGT GIRONA

- TWITTER CGT GIRONA

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció