CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Girona: Retallen més drets als col·lectius més vulnerables, ara a les dones que han sofert violència i als seus fills i filles

Dissabte, 10 maig, 2014

Cartell campanya tolerància zero

RETALLEN MÉS DRETS ALS COL·LECTIUS MÉS VULNERABLES: ARA A LES DONES QUE HAN SOFERT VIOLÈNCIA i ALS SEUS FILLS i FILLES

Des de la CGT i des de les treballadores del Servei d’Intervenció Especialitzada en Violència Masclista (SIE) de Girona volem informar i denunciar les retallades que la Generalitat de Catalunya està duent a terme:

La “Llei 5/2008 del dret de les dones a eradicar la violència masclista” impulsa una xarxa d’atenció i recuperació integral dins la qual s’inclouen els Serveis d’Intervenció Especialitzada en Violència Masclista (SIE) i els Serveis d’Acolliment i Recuperació de la violència (SARV), serveis que estan repartits arreu del territori català. Els eixos principals d’aquesta xarxa (i per tant dels SIEs) són:

- Oferir un espai d’atenció i recuperació integral i interdisciplinari per a dones que han patit una situació de violència i per als seus fills i filles.

- Promoure la formació, prevenció, sensibilització i implicació de la comunitat per a identificar relacions abusives, evitar la seva cronificació i garantir la presa de consciència social per a la inadmissibilitat de les violències masclistes.

L’equip del SIE de Girona actualment està format per onze professionals de diferents disciplines: una treballadora social, dues educadores socials per a dones, dues psicòlogues per a dones, una psicòloga infantil, un educador infantil, una advocada, una inseridora laboral, direcció i administració.

En el mes de febrer, i des del Departament de Benestar Social i Família s’informa que es vol reestructurar el model d’atenció degut a decisions que descriuen com “organitzatives, d’interès públic i racionalització de serveis”, i que comportarà la reducció del nombre de professionals en els serveis a partir del proper 1 de juliol. Al SIE de les comarques gironines es prescindirà de tres professionals (una psicòloga, un educador i una inseridora laboral). Les retallades per part del Departament també s’estan aplicant a tota la xarxa d’atenció integral en violència masclista i, per tant, afecta als altres SIEs i SARVs del territori català.

Aquestes decisions s’han pres sense que s’hagi informat a les dones ateses a aquests serveis de com es veurà afectada l’atenció, ni s’ha produït un espai informatiu previ amb altres persones, professionals i agents implicats en els mateixos, ni la possibilitat de participació en un debat. No es proposa cap argumentació sobre els criteris tècnics que sustenten les polítiques esmentades i nosaltres entenem que el que s’aconseguirà és precaritzar la seva funcionalitat i el seu sentit.

Ens sentim en l’obligació d’informar del que suposa aquest canvi en el model d’intervenció i de les conseqüències que se’n deriven:

- Afectació en la quantitat i la qualitat d’atenció a dones i els seus fills/filles

- Afectació en l’atenció de la demanda de formació, prevenció i sensibilització comunitària en temes de violència. La funció preventiva i el treball en xarxa en queden ressentits.

- Es preveu la intenció de la desaparició de l’especialització terapèutica infantil/dones i disgregació de funcionalitats. El significat d’atenció interdisciplinar i integral desapareix.

- Privatització del programa d’inserció laboral. Aquesta atenció passarà a ser gestionada per una Fundació de l’entitat bancària La Caixa.

- Sobrecàrrega de les professionals esdevinguda per la supressió d’aquestes figures professionals.

Exigim que no s’acomiadin a aquestes persones ni es duguin a terme aquestes retallades! Així com que la Generalitat de Catalunya doni la cara davant les persones afectades i especifiqui quins són els criteris tècnics que sustenten aquestes polítiques i aquest canvi de model d’intervenció.

CGT GIRONA

El dimecres 14 a les 19h hem fet una roda de premsa davant la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona: Retallades tolerància zero

Des de la CGT-Girona, i més concretament des de les treballadores de l’empresa Sumar SL, hem realitzat una roda de premsa el dimecres 14 de maig a les 19h davant la seu de la Generalitat de Catalunya a Girona.

CIU vol eliminar 3 llocs de treball a les comarques gironines dels programes d’atenció a la víctima de violència masclista que gestiona l’empresa Sumar SL. Una retallada que afecta una psicòloga, la responsable d’inserció laboral i una educadora social.

Considerem absolutament irresponsable i una falta total d’escrúpols retallar aquest servei en l’actual context de crisi econòmica i en una situació d’augment de les dones mortes per violència masclista.

També hem realitzat una assemblea oberta posteriorment a la roda de premsa amb la voluntat d’engegar la campanya:

Violència masclista: tolerància zero!
Retallades de CIU: tolerància zero!

http://lageneralitatensabandona.wordpress.com/

Més informació:

- WEB CGT GIRONA

- TWITTER CGT GIRONA

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció