CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Grava al teu jefe, que no et prenguin el pèl

Diumenge, 15 març, 2020

Aprofitant la situació causada per l'epidèmia del coronavirus és molt probable que la teva empresa, que el teu jefe, vulgui prendre't el pèl. L'objectiu és que els seus guanys continuïn igual i passar-te la factura a tu. Inclús en una situació on es demana la col·laboració de tots, voldran enganyar-te per mantenir els seus beneficis a costa dels teus drets.

L'empresa provarà diverses possibilitats: dir que l'obra o servei del teu contracte ha finalitzat (mentida), que has d'agafar vacances obligatòriament (mentida), que ha iniciat un expedient de regulació (cal assessorar-se i estudiar-lo), que ‘ja ho recuperaràs després’ (mentida).

El nostre consell és i sempre serà el mateix: organitzeu-vos com a plantilla i contacteu amb el sindicat.

Ara bé, si t'ensumes que et volen fer una reunió on vendre't la moto et recomanem el següent:

-Engega el mòbil i deixa'l gravant tota la reunió.

-El que digui el jefe pot fer-se servir legalment com a prova en un judici, encara que ell no ho sàpiga, sempre que estiguis present a la conversa.

-Burxa'l. Normalment qui se sent en posició de fortalesa acostuma a ser un bocamoll.

La situació sanitària és complicada, però tinguem ben clar que no som els i les treballadores els qui hem de patir les conseqüències. Unim-nos, tractem els problemes en comú i plantem cara organitzats sindicalment.

Grava al teu jefe!

Attached documents