CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Grècia aprova el pla d’ajustament. Sindicats grecs criden a continuar en els carrers

Divendres, 7 maig, 2010

Continuen les mobilitzacions de repudi amb salvatge repressió. estat de terror en Exarchia.

El Parlament grec, va aprovar per majoria absoluta el pla d'ajustament per 172 vots a favor, 121 en contra i tres abstencions.

Els diputats del partit governant (excepte tres parlamentaris) van aprovar les mesures.Els parlamentaris de l'ultra i xenòfob Laós també van votar a favor del pla adduint que d'aquesta forma "salvarien al país".

La resta dels suports van ser de la "esquerra" segons les agència internacionals.

El primer ministre, Yorgos Papandreu, va arengar als diputats/des advertint que "O aprovem les mesures o anem a la fallida".

Novament es van registrar mobilitzacions i l'aturada del sector bancari, el de la salut i les farmàcies (per 48 hores).

Convocatòria dels sindicats

Els sindicats de Grècia van convocar al poble grec a participar en altres dues manifestacions aquest dijous a la tarda en el centre d'Atenes, mentre que el projecte de llei sobre les noves mesures d'austeritat serà presentat davant el parlament per a ser sotmès a votació.

Enmig de les multitudinàries manifestacions del poble grec, els sindicats van demanar a la població que "no tingui por" i surti als carrers altra vegada aquest dijous per a lluitar pels seus drets i contra les mesures d'austeritat.

El govern va anunciar el diumenge un nou paquet de mesures per a assegurar-se l'ajuda financera de 110.000 milions d'euros (145.000 milions de dòlars) oferta per altres països de la Eurozona i pel fons Monetari Internacional.

Diuen fonts governamentals que l'ajuda és indispensable perquè "Grècia pugui tenir un respir, satisfer les seves necessitats financeres a curt termini, reduir l'enorme dèficit pressupostari i posar en ordre la seva economia" mentre augmenten els temors que es produeixi un efecte va dominar per tota Europa.

El sindicat PAME, relacionat amb el Partit Comunista de Grècia, va anunciar la manifestació en la plaça Omonia , mentre que grups propers a la coalició SYRIZA van planejar voltar l'edifici del parlament al mateix temps.

El primer ministre grec, Georgeos Papandreou, va realitzar una sèrie de converses telefòniques el dimecres a la nit amb tots els líders dels partits d'oposició que conten amb representació en el Parlament.

El premier va contactar al líder del principal partit de l'oposició, Antonis Samaras, així com a la secretària general del partit Comunista de Grècia, Aleka Papariga; al líder de la coalició esquerrana SYRIZA, Alexis Tsipras, i al president del Congrés popular ortodox, d'extrema dreta, George Karatzaferis, va informar l'Oficia de premsa de Papandreou.

Protesta enfront del parlament Occupied London

Traduït per Alasbarricadas.org Jue, 06/05/2010 - 23:35 Entre 7.000 i 8.000

manifestants s'han reunit en la plaça del parlament (Syntagma) altra vegada aquesta nit, mentre en el parlament, els parlamentaris del govern majoritari del PASOK juntament amb el sector de dretes del partit LAOS aprovaven els seus pròpies (i les del FMI) noves mesures.

Sense cap raó òbvia, els antidisturbis van atacar als concentrats sobre les 21:30 hora local. Molts d'ells van ser copejats i detinguts. Alguns encara estan reunits en l'edifici de l'escola politècnica en l'avinguda Patision, mentre un petit grup es reorganitza al voltant de la plaça Syntagma al mateix temps que la violència policial en els carrers d'Atenes continua carregant contra els manifestants, que són sacsejats.

Font: http://www.occupiedlondon.org/blog/2010/05/06/282-protest-in-front-of-the-parliament/

>>> Article extret de Kaosenlared