CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Grècia: Cadena perpètua per al policia que va assasinar Alexandros Grigoropoulos

Dilluns, 11 octubre, 2010

Al voltant les 10 de la nit de dissabte 6 de desembre de 2008 dos policies feien una ronda pel barri d'Eksarchia, conegut pel seu ambient activista i en el qual la policia sol actuar de forma hostil, quan van tenir una discussió amb un grup de joves. Un dels policies va disparar contra Alexandros, un jove anarquista de 16 anys, matant-lo.

Korkoreas, l'autor dels trets, ha estat avui condemnat a cadena perpètua per l'assassinat i a 15 mesos addicionals per possessió d'una arma il·legal.

El policia que li acompanyava, Saraliotis, ha rebut una condemna de 10 anys. Aquest últim ha demanat que la condemna quedi en suspens fins que es respongui al seu recurs a la sentència. Aquesta petició ha provocat una irada resposta de l'àvia d'Alexandros i provocat certa tensió a la sala. De moment no hi ha hagut resposta a la petició de Saraliotis.

La mort d'Alexandros va provocar una ona de protestes i enfrontaments amb la policia a Atenes i altres ciutats. Desenes de milers de persones van clamar contra la violència policial i van exigir la dimissió del Ministre de l'Interior. Nombrosos presos de 23 presons de tot Grècia van fer un dia Vaga de gana per solidaritzar-se amb les mobilitzacions. A Barcelona, Madrid (on hi va haver 9 detencions) i altres ciutats europees també es van dur a terme manifestacions.

Info i vídeo a: http://www.diagonalperiodico.net/Cadena-perpetua-para-el-asesino-de.html

Font: Diagonal