CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Grècia: La trobada amb un paisatge desolat al tornar a casa

Divendres, 7 setembre, 2012

L'informe ha estat escrit per l'activista anarquista Giorgos Kaffetzis després de la seva tornada a Grècia el passat juliol.

La situació va endurint-se més i més mentre els moviments socials pensen i practiquen les millors formes de resposta col·lectiva.

El present escenari és el següent; la gent està terroritzada (amb retallades en massa que semblen conduir a la penúria, vergonya i el més absolut desastre), és un moment de reculada, encara que les retallades poguessin ser absorbides i la situació es normalitzés una mica (després de tot, és freqüent tenir algun extra, els ingressos no declarats poden compensar en situacions d'emergència) segueixen buscant bocs expiatoris i punts de ruptura, creant forces d'amenaça social.

El futur roman sota la incertesa. La situació, per descomptat, obre terribles perspectives, especialment per a l'objectiu oficial dels polítics nazis: els immigrants.

La complexa barreja entre policia, racistes i criminalitat crea un gran poder des d'enrere i pot convertir-se en una força decisiva durant una emergència (social, política, econòmica).

Autor: Giorgos Kaffetzis; Traductora: María Sanchez Bilbao (ICEA)

Podeu llegir l'article complet en castellà a:

http://iceautogestion.org/index.php?option=com_content&view=article&id=496%3Ael-encuentro-con-un-paisaje-desolado-al-volver-a-casa&catid=19%3Anoticias&lang=es&utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed%3A+Icea+%28ICEA%29