CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Grup de Suport imputats cas ‘9 de Vilanova’: ‘Fiscalia actua com a braç executor del PP’

Dimarts, 11 abril, 2017

“Demanen un total de 29 anys de presó i multes de 10.000€ a 9 joves de Vilanova i la Geltrú per una concentració en un acte del PP l'any 2014”

El passat 21 de maig del 2014, en motiu de l’acte de campanya electoral que el Partit Popular organitzava al Pòsit de pescadors de Vilanova i la Geltrú, on hi eren presents el ministre d’Hisenda Cristòbal Montoro i la Senadora a les Corts Espanyoles Alicia Sánchez Camacho, diversos col·lectius convocaren una concentració per evidenciar el rebuig a les polítiques antisocials que aplicava i continua executant el Govern Espanyol contra les classes populars catalanes. A la sortida de l’acte, i desobeint les recomanacions policials, la comitiva del PP decidí sortir pel Carrer Magatzems Nous, on s’hi trobava un grup de manifestants que restaven impedint pacíficament la sortida dels vehicles oficials, els quals van ser dispersats i agredits per agents de la Policia Local durant la marxa dels vehicles.

Només una persona aquell dia va ser identificada al moment, les altres nou van ser identificades i imputades després dels fets mitjançant fitxers policials il·legals, ja que a l’auto dels mossos apareixen com a persones conegudes i/o vinculades a moviments socials. Tots ells van ser imputats d'un seguit de delictes i faltes. Un d'aquests joves, el Marc, menor d'edat, va ser jutjat el novembre de 2015 i condemnat a una pena de 8 caps de setmana d'arrest domiciliari i una indemnització de 775 € a un sergent de la policia local de Vilanova.

- Després de la condemna del Marc, el menor que va ser jutjat per aquest cas, us han arribat les peticions a la resta d’investigats. Quines són les peticions que ha fet la fiscalia?

Ara mateix, tenim sobre la taula una doble acusació. Una per part de la fiscalia i l’altra per part del Sargent de la Policia Local TIP 156.

Fiscalia demana a 5 joves 4 anys de presó per cadascú i una petició de 8 anys de presó per a un sisè. En total 29 anys de presó i unes multes que superen els 10.000€, per uns delictes de desordres públics, atemptat a l'autoritat, resistència a agent de l'autoritat, atemptat a agent de l'autoritat i una falta de danys.

Entenem que fiscalia actua com a braç executor del govern del PP i que per tant demani aquestes penes tant desproporcionades i elevades, el que no entenem i ens preocupa profundament és l’acusació del Sargent de la Policia Local, qui ha fet una còpia de les peticions de la fiscalia i ha sumat a 3 joves més, a qui els demana 3.000€ en multes per cap i 11 mesos de presó a un d’ells.

- Quan us van comunicar les peticions des de la fiscalia?

Al gener del 2017.

- Us han comunicat quan s’iniciaran els judicis d’aquest cas?

No tenim data fixa de judici, calculem que entre 6 mesos i 1 any i mig es celebrarà el judici.

- Expliqueu-nos la campanya que heu engegat després de conèixer les peticions.

Fins al moment havíem funcionat sota el nom de “Jo també els vaig rebre” ja que teníem poca informació sobre el procés penal i el que volíem fer bàsicament és sensibilitzar a la gent de Vilanova sobre els fets i intentar generar sentiment de pertinença a tothom qui tenia motius aquell dia per ser a la concentració i fer entendre que també els hi hagués pogut tocar amb ells.

Amb el judici del Marc vam engegar la campanya “Mai caminaràs sol” i ara amb els 9 que quedem, hem tret la campanya “Els 9 de Vilanova que es quedin a casa!” posant de relleu que hi ha un risc real que 6 joves de la ciutat ingressin a presó per exercir el dret a la protesta, un fet insòlit a la ciutat.

- Què penseu que s'amaga darrere d'aquest cas?

Des del Grup de Suport als 9 joves vilanovins encausats denunciem l'intent de persecució política, policial i judicial que suposa aquest cas contra el jovent organitzat de la ciutat, al temps que manifestem el nostre rebuig frontal a les penes totalment desproporcionades que se'ls demana pel sol fet de manifestar-se.

Entenem que es tracta d'una estratègia perfectament dissenyada emparada per la llei Mordassa, per desactivar i controlar qualsevol mostra de dissidència i malestar contra les polítiques que ens estan condemnant a totes a la misèria.

Assenyalem també com a còmplice l'Ajuntament de Vilanova, que tot i aprovar una moció demanant l'absolucio dels encausats, no ha reclamat responsabilitats ni ha tirat endavant cap actuació contra el sergent de la policia local amb TIP 156, responsable d'agredir diversos manifestants daurant els fets, i ara personat com acusació particular en la causa oberta contra els joves.

- Què demaneu?

Exigim la lliure absolució dels 9 joves i demanem a persones i entitats el suport a la campanya. Ni 29 anys de presó ni 10.000€ de multes, els 9 de Vilanova, que es quedin a casa!
La campanya la podeu seguir via:
https://www.facebook.com/queesquedinacasa
I al Twitter seguint al perfil @9deVilanova

* Entrevista feta pel Gerard publicada al núm. 190 de la revista Catalunya

p32_16463535_971445686319324_2195458940430238420_o.jpg