CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Grup Zeta, condemnat per vulnerar el dret de vaga a Gràfiques de Premsa Diària per la demanda presentada per CGT

Dimecres, 19 febrer, 2014

Grup Zeta, condemnat per vulnerar el dret de vaga a Gràfiques de Premsa Diària

El Jutjat del Social número dos de Granollers ha condemnat el Grup Zeta per vulnerar el dret de vaga dels treballadors de la rotativa que té a Parets del Vallès.

La sentència pdf dictada per la titular del jutjat, María Delgado García, declara nul·la actuació de Grup Zeta de saltar-se la vaga mitjançant la subcontractació de nou rotatives de Barcelona, ​​Lleida, València i Saragossa per imprimir El Periódico de Catalunya, Sport i altres publicacions externes com ABC i La Razón.

La jutge condemna a Grup Zeta, a Gràfiques de Premsa Diària (GPD) i a les societats editores de El Periódico (Ediciones Primera Plana) i Sport (Edicions Esportives Catalanes) en considerar que van deixar sense efecte la convocatòria d'aturada a Gràfiques de Premsa Diària (GPD).

La decisió desestima les al·legacions de la direcció de Zeta i accepta íntegrament la petició de la demanda, presentada per la secció sindical de CGT, de condemnar a la companyia a pagar una indemnització de 6.000 euros al sindicat en concepte de compensació.

Així mateix, la sentència obre la porta a la presentació de demandes individuals del centenar d'empleats de GPD per reclamar compensacions pels 17 dies de vaga secundats al març i abril de 2013 en contra de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) per tancar la impremta de Parets del Vallès.

"Només es pot concloure que el comportament de les mateixes (les empreses demandades) va ser dirigit a contrarestar i anul·lar els efectes de la vaga. En conseqüència s'estima vulnerat el dret de vaga dels treballadors", afirma la jutge en la decisió. Així mateix, afegeix que "tenint en compte que l'actuació de les empreses va aconseguir evitar l'efecte buscat amb la vaga, és a dir, que els diaris no sortissin al carrer i l'impacte d'aquesta absència, es considera que el comportament dels demandats va causar un dany moral al demandant".

Una de les proves esmentades en la sentència és un correu electrònic enviat pel director gerent de GPD, Jordi Casanovas, al gerent de Sport en què l'avisava que "hauran de recórrer a altres centres d'impressió del mercat per imprimir la vostra capçalera de manera temporal fins que les vagues programades o les negociacions entre les dues parts permetin emprendre les tasques ordinàries de GPD". Les empreses que van col·laborar amb Grup Zeta en la tasca de esquirolatge van ser, segons la sentència judicial, Indugraf, Bidasoa Press, Bermont Catalonia, Recoprint Sagunt, Rotimpress, Arts Gràfiques del Mediterrani, Impresa Nord, Lerigraf i Imprintsa.

La negociació de 2013 encapçalada pel director de recursos humans del Grup Zeta, David Casanovas, va acabar amb 42 baixes voluntàries i una rebaixa salarial del 30% al 40% per a la resta de la plantilla.

Sentència:

CGT GRÀFIQUES PREMSA DIÀRIA

Més Informació:

- Txema Bernal (CGT), President Comitè Gràfiques Premsa Diària. Tel. 686095831

- WEB STOP RECORTES GRUPO ZETA

Attached documents