CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Guía de l’Acció Social en la Negociació Col·lectiva

Diumenge, 28 gener, 2007

La Secretaria d’Acció Social de la CGT de Catalunya conjuntament amb les Secretaries d’Acció Social de Balears i del País Valencià hem decidit d’editar aquesta guia de l’acció social en la negociació col·lectiva que pretén ser una eina en la lluita contra la precarietat en les negociacions dels convenis col·lectius i amb d’altres acords amb l’empresa.

En aquesta guia volem aprofundir en els aspectes socials que afecten al món laboral, però que no són exclusius de les relacions laborals sinó que tenen profundes conseqüències en el nostre dia a dia quotidià, us volem oferir  una eina que serveixi d’orientació en la negociació col·lectiva dins l’empresa en matèria d’objectius socials a conquerir.

Es per això que hem estructurat la guia en 13 eixos que entenem fonamentals en la lluita contra la precarietat i hem incorporat, a cada eix, exemples d’articles de convenis col·lectius de diferents empreses que signifiquen un avenç en aquesta lluita.

Des de la Secretaria d’Acció Social defensem que la lluita pels drets laborals ho es també pels drets socials, que la precarietat no existeix únicament en la nostra feina sinó que s’estén em tots els altres aspectes de la nostra vida i que cal actuar conjuntament en aquests àmbits.

Per tant, aquesta guia pretén ser una eina a l’hora de lluitar pels nostres drets socials amb punts que entenem que cal defensar en la negociació col·lectiva o els acords d’empresa com un pas més en la defensa dels drets dels/les treballadors/es i la lluita contra la precarietat en tots els àmbits de la nostra vida.

 

Salutacions llibertàries,

Pau Juvillà Ballester
Secretaria d’Acció Social     
Martín Andón
Coordinador d’àrea

Attached documents