CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ha arribat la primavera, una època de lluites. Concentració al rectorat de la UAB el 27 d’abril

Dilluns, 25 abril, 2016

Ha arribat la primavera. El curs acadèmic 2015-2016 ja el tenim costa avall.
Assignatures que s’acaben. Exàmens a la vista. Un moment per fer valoracions de què ha funcionat i què no a la docència, etc.

Aquesta primavera a la UAB el PDI es mobilitza

Com ja ha succeït anys endarrere, aquest curs acaba també amenaçant la continuïtat a la UAB d’un nombre considerable de professors/es i investigadors/es joves. Amb una nova tongada de rebaixes “marca UAB”. Més de la meitat dels departaments veuran el curs vinent reduïda la seva capacitat de contractar professors/es. I ara es troben en la disjuntiva de decidir a qui es fa fora. D’altra banda, les instruccions que el Vice-rector Donaire s’ha tret de la màniga per a contractar professores i professors associats amenaça de fer-ne fora unes quantes desenes. Precisament aquells companys que, amb uns contractes precaris, es mantenien vius i vives en l’activitat acadèmica i de recerca en temps de crisi. En els temps de les retallades.

I mentre es fa fora professores i professors joves, en una plantilla de PDI cada vegada més envellida, els professors i professores que es queden observen com en molts casos han de treballar per sobre la seva dedicació reconeguda. Per una regla de tres bàsica, on es treu un professor/a o se’l deixa de contractar, algú ha de cobrir la docència. Una docència que, malgrat el que de vegades el rectorat insinuï, la majoria de nosaltres ens la prenem molt seriosament i considerem que és una part molt important de la nostra feina.

Podríem seguir. Manca de vies de reincorporació de doctors/es. Increment de la xifra de professors/es interines als quals no se’ls reconeixen part dels drets laborals. Les professores i professors visitants (falsos) que la UAB es vol treure de sobre, si és que no ho ha fet ja. La llista seria llarga. Però ja ens hem cansat d’esperar solucions i de lamentar-nos. Amb la primavera, hem decidit posar-nos en moviment. Alçar-nos en la lluita. I, en fer-ho, imposar solucions. No acceptarem que es facin fora professors/es i investigadors/es, principalment joves. No tolerarem la pèrdua de capacitat docent de molts departaments. Ni la precarització de la plantilla. Ni una universitat sense doctors/es joves. I no cal dir, tampoc acceptem aquesta universitat-empresa que ens volen imposar.

Dimecres 27 d’abril, anem al Rectorat a les 13h. Ens hi acompanyes?

I això només és el principi.

Secció sindical de CGT-UAB

Concentració 27 d'abril Rectorat UAB

https://cgtuab.wordpress.com/2016/04/19/ha-arribat-la-primavera-una-epoca-de-lluites/