CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ha mort Diego Camacho, històric militant anarquista conegut com a “Abel Paz”

Dimarts, 14 abril, 2009

Ahir 13 d’abril a les 16 h. ens ha deixat Diego Camacho “Abel Paz”, anarquista de 87 anys, nascut a Almería el 12 d’agost de 1921. Diego va estar en bona part de les lluites socials del segle XX des del 19 de juliol de 1936 a Barcelona, participant activament en els canvis socials del moment, creant amb els seus companys de les JJLL de la barriada del Clot, el grup “Els Quijotes de l’Ideal”.

Acabada la guerra coneixerà els camps de concentració al sud de França, treballant en camps de batallons prop de Bourdeaux per al nacionalsocialisme en la segona guerra mundial.

Però el seu compromís amb la llibertat el portarà de nou a l’interior de l'Estat espanyol per a entrar en la clandestinitat en els primers anys de la dècada dels quaranta fins a ser detingut de nou per la policia franquista. Passarà llargues temporades en les presons espanyoles.

Biògraf de Buenaventura Durruti i després de diversos llibres autobiogràfics i dels moments més estel·lars de l’anarquisme que el va viure en primera persona, es va dedicar a difondre els seus llibres amb nombroses conferències, donant a conèixer els assoliments de la revolució.

Serà enterrat dimecres 15 d’abril a les 4 de la tarda en el Tanatori de Sancho de Avila de Barcelona

Fins a sempre company

Ateneu Enciclopèdic Popular

>>> Podeu veure diversos vídeos sobre Abel Paz anant al Rojo y Negro Digital:

www.rojoynegro.info/2004/spip.php?article26570