CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ha sortit el “Catalunya” 102, publicació mensual de la CGT de Catalunya

Dissabte, 15 novembre, 2008

Portada 102

- Portada

“Refundació de l’anticapitalisme”. Fotografia d’Ana Briñas, retocada per Jordi Martí.

- Editorial

Rics i bancs aprofiten la seva crisi per robar-nos encara més.

- Reportatge

Argentina. El banc de proves de l’FMI diu prou i construeix alternatives; Tupac Amaru a Jujuy; CTA: sindicalisme que combat el capital com a moviment social; El metro, contra la precarietat i la privatització; “Som treballadors sense patró”.

- Economia-Treball

Vaga indefinida als pàrquings d’Eysa a Mataró; 13 de novembre, lluita contra la LEC; Rebuig als ERO presentats en el sector de l’automòbil; Jo no he votat Obama; La CGT davant la situació de ‘crisi’ en el sector de l’auto; L’efecte papallona; Onada d’acomiadaments i tancaments d’empreses; A Seat planten cara a l’ERO; Laïcisme nacional; A Nissan, “Temps moderns”; ‘Ens volen fer retrocedir un segle’. Fora la Directiva de les 65 hores; Informe de la situació actual a Pirelli Manresa; La mesquinesa de l’empresa Atos Origen; Repressió sindical contra CGT a Cecrops SA; Més aturades a les estacions d’Adif; Estampacions Sabadell: aprofitar la crisi; Què puc er si m’acomiaden? (II); Metro de Barcelona i la conciliació de la vida laboral i familiar; (In)seguretat laboral.

- La Tramuntana

Tema del mes

Seixanta-cinc hores? Ni ara ni mai; Seixanta-cinc hores.

Parlem amb...

Tomàs Ibáñez: “L’anarquisme només pot ser heterodox, obert i crític”.

Convocatòries

La CGT de Ponent es renova davant la crisi; Dissabte 15 de novembre; Tercer certamen de contes antiautoritaris; Reunió de CGT-STMM amb representants de treballadors de remolcadors de port del Mediterrani.

- Sense fronteres

En defensa dels drets de les persones immigrades; Trobada solidària amb les dones dels campaments de reugiats saharahuís de Tindouf;

- Social

Pols; Volem canvis en la normativa d’avortament; Manifestacions antifeixistes a Barcelona i Tarragona; El silenci és tòxic; Segons un informe de Statewacht, la Unió Europea prepara mesures per reforçar la vigilància i el control socials en els propers anys; Més de cent raons contra la Llei d’Educació de Catalunya (LEC); Absolts els 25 detinguts a Terrassa en el desallotjament del Kork III; Iniciativa en defensa de la desobediència civil.

- Dinamita de cervell

Por de la memòria; Roc Llop, poeta de l’infern; Presentades dades de 143.353 víctimes del franquisme davant l’Audiència Nacional; La memòria és un tresor preciós; ‘Frontera Sur’ al CIE de la Zona Franca; Han de poder manifestar-se els feixistes?; Neix Enfocant, web d’anàlisi i informacions; Cultura lliure, Oxcars 2008; Llibres: “Joan Peiró, afusellat”, “El Senzill, guerrilla i presó d’un maqui” i “Mestres, renovació i avantguarda pedagògica a Catalunya”; Revistes: “Directa”, “L’Esquerda”, “Papers” i “La Gateta”; Webs: Antifeixistes i Crisi; Pel·lícules: “Las semillas de las piedras”, “La ventana rota”, “Corazón de fábrica” i “Germinal”. Goodbye America.

- Entrevista

Col·lectiu Negres Tempestes: “Volem qüestionar dogmes que creiem fora de lloc”.

Escriuen en aquest número:
Emili Cortavitarte, Pepe Berlanga, Vicent Martínez, Txema Bofill, Pelai Pagès, Ferran Aisa, Josep Estivill, Toni Álvarez, Pep Cara, Àlex Tisminetzsky, Jordi Martí Font, Pep Juárez, Eduard Solà.

www.revistacatalunya.cat

Catalunya Numero 102 en arxiu PDF