CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ha sortit el número 100 del periòdic “Catalunya” de la CGT

Dimarts, 9 setembre, 2008

portada 100

Després de molt treballar-hi, ha sortit el número 100 del "Catalunya". Fa 72 anys que va sortir el primer exemplar de l'aleshores diari. Estem radiants de felicitat per haver-hi arribat i per haver-lo acabat. El número té 40 pàgines a tot color, la portada és de la Patrícia Carles i conté dos pòsters, un del Manolito Rastaman i un del Carles Fontseré sobre la revista, a més de desenes d'articles, molts fent referència al número cent.


Continguts:

- Pòsters:

La piràmide del capitalisme”, de Manolito Rastaman.

“Llegiu el Catalunya”, de Carles Fontseré.

- Portada

“Les paraules tenen amo”. Muntatge de Patrícia Carles.

- Editorial

Al "Catalunya" li queden quatre dies...

- Reportatge

De la contrainformació al periodisme ciutadà; Algunes alternatives a la crisi dels mitjans de comunicació tradicionals; 100 motius d’alegria i esperança; ‘Catalunya?, una experiència periodística; Qui és qui –si u no és ningú- al ‘Catalunya’ de la CGT; Exposició al Palau Robert; ‘Catalunya’, anarcosindicalsime d’avui per al segle XXI; Cent; Cent? No n’hi ha prou; Cent números fotent la pallisa... al capital; 100 genocidis cada dia. Exterminis en nom del progrés; Què hi ha darrere d’aquests cent números?; Cent; El cent del ‘Catalunya’.

- Treball-Economia

Pirelli vol eliminar un terç de la plantilla a Manresa; Concentració a Groundforce; Icart SA acomiada 8 treballadors; Entrevista a Josep Lluís Alcázar, Federació d’Ensenyament de la CGT de Catalunya: “Tanta escola privada genera una fractura social”; El cent és un número rodó com Peiró; CGT, pel canvi rotund en la política energètica de l’automoció; El Tractat de Lisboa i el Referèndum irlandès; Roca vol acomiadar 398 treballadors; Els treballadors de Roca no som com mules de càrrega; Àmplia conflictivitat a Renfe i Adif; Treballar no realitza les persones; La direcció de BCNonwovens incrementa la pressió contra CGT; Desconvocades les mobilitzacions a Unipost després d’11 dies de vaga; Telefònica: nou conveni, nova decepció; ACC Spain: rep ajudes milionàries de la Generalitat i ara vol tancar; Contra els guetos per als alumnes nouvinguts a Reus i a Vic; Mobilitzacions de la plantilla de l’escola municipal Món Petit d’Abrera; Nova sanció a Parcs i Jardins de Barcelona per contracte en frau de llei; La cara dura dels 25 anys de l’ICS.

- La Tramuntana. Tema del mes

Allau d’acomiadaments; El traspàs de la Inspecció de Treball a Catalunya.

- La Tramuntana. Entrevista

Entrevista a Manel Márquez, del projecte Kaos en la Red: “El nostre objectiu és donar lal paraula a la gent”.

- La Tramuntana

Conclusions de les Jornades sobre Precarietats i Migracions; Edició de xapes de la CGT de Catalunya; Curs de formació sobre contractació i precaritat; Cursos de formació del CELS; Es porta a terme a Reus el curs de formació sobre la Llei d’Igualtat i Negociació Col·lectiva; Curs gratuït sobre Filosofia de la Pau de la càtedra de la Unesco a la Universitat Pompeu Fabra.

- Sense fronteres

L’Estat és el vuitè exportador d’armes del món; CEAS Sàhara condemna novament els acords militas espanyols amb el Marroc.

- Social

Cent; ‘L’Amadeu sortirà lliure o amb els peus per davant’; ‘Se’m nega la llibertat perquè no sóc submís al sistema penal’; Per l’absolució del Jona; Cent: felicitas i feina per fer; L’Estat indemnitza Pilar Vaquerizo, vídua de Francisco Granado; Tanquem l’aixeta a l’especulació: ni Pla Caufec ni transvasaments; Les tecnologies de la informació i la comunicació i l’acció sindical; Catalunya diu no als transgènics; Tanquem les Nuclears exigeix una informaió rigorosa i no controlada per les multinacionals nuclears de l’impacte de la fuita d’Ascó entre població i medi ambient.

- Dinamita de cervell

Lucía Sánchez Saornil, dona lliure; El cent del ‘Catalunya’, ni esparracats ni muts; 100 són/som molts; Cent: reflexió sobre la resistència cultural; Allò que fa convenionals els mèdia no convencionals; ‘Do cent’; El paper de la contrainformació; D’ací a 9 i 5 en farem 100 de cada; Compromís comunicatiu per enfortir la xarxa; ‘El català, llengua comuna’; El tropicalisme a l’Escala i Ampúries de 1970; Publicació sobre economia social, economia ecològica; En marxa l’Agenda Llibertària; Butlletí informatiu sobre treball i migració a l’Estat espanyol; Pel·lícules: “Goodbye America”, “It’s a free world”, “Le fond de l’air est rouge”, “Sacco y Vanzetti”; Pàgines web: CELS i Traficantes de Sueños; Llibres “La primera dècada de lluita antinuclear a Catalunya” i ”Solidaridad Obrera y el periodismo de raíz ácrata”; Revistes “Notícia Confederal”, “La Bicicleta”, “Diguem-ho” i “Le Chat Noir”.

- Entrevista

Dídac Salau, membre del Col·lectiu Catalunya: “Estimar un ideal és com construir un món nou”.

- Articles d'opinió

Noam Chomsky, Bruno Valtueña, Pau Juvillà, Ricard Vilaregut, Josep Maria Yago; Miquel-Dídac Piñero, Blanca Rivas, Joan-Tomàs Sabaté, Jaume Fortuño, Mariona Parra, Josep Manel Busqueta, Laia Alsina, Laia Altarriba, David Fernández, Octavio Alberola, Ferran Aisa, Moisès Rial, David García Aristegui; Elsud.org, Pep Cara, Vicent Martínez, Ferran Aisa, Josep Estivill i Jordi Martí Font.

www.revistacatalunya.cat/