CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ha sortit l’últim número de la revista Illacrua, “18 anys, 18 reptes”, abans de la seva fusió amb el setmanari Directa

Dissabte, 26 desembre, 2009

Ha sortit l'últim número d'Illacrua, "18 anys, 18 reptes", un monogràfic que repassa els principals temes que la revista ha tractat durant la seva trajectòria, il·lustrat amb algunes de les portades més significatives.

A partir del 13 de gener Illacrua inicia una nova etapa conjuntament amb el setmanari Directa, una publicació amb més pàgines i continguts dedicats a l'actualitat, i que tindrà un quadern central dedicat a la reflexió i les alternatives, els "Quaderns d'Illacrua".

Adjuntem l'editorial d'aquest número:

Editorial Illacrua 172

Igual que els 15 anteriors, el monogràfic que tens a les mans vol ser alguna cosa més que un número normal. Aquest, però, potser hem intentat que sigui una miqueta més especial. Primer, hem triat 18 temes que han tingut un tractament rellevant des del naixement de la revista. Podrien ser-ne més, certament, però hem fet un esforç de concisió per retratar les principals preocupacions d’aquest ric mosaic que són els moviments socials de casa nostra.

El segon eix que marca aquest número és el cronològic. Per il·lustrar cada text, ens hem centrat en algunes de les imatges que durant aquests 18 anys han ocupat la portada de la revista, i que també podeu seguir gràcies al fil de la part superior, que comença a la pàgina següent. Sempre hem dit que mantenir la capçalera no és un objectiu en si i que la suma d’esforços és una bona via per consolidar la premsa alternativa, augmentar la seva incidència en la societat i, en definitiva, ser més útils a l’hora de difondre les lluites i propostes de millorar-la. Creiem humilment que la fusió amb la Directa, que es materialitza el gener de 2010, va en aquesta direcció.

Dit això, només ens queda agrair a tothom –subscriptors, lectors, col·laboradors, amics... – el suport rebut durant tots aquests anys i confiar que seguirem fent camí junts en aquesta nova etapa.

Revista Illacrua

www.illacrua.cat