CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Ha tingut lloc el IV Congrés de Treballadores i Treballadors de Salvament Marítim de la CGT

Diumenge, 30 novembre, 2014

Durant els dies 27, 28 i 29, afiliats dels diferents col·lectius que formen Salvament Marítim han debatut a València sobre la seva situació actual i futura, tractant sobre les problemàtiques internes dels treballadors en el desenvolupament de les seves funcions, les retallades de l'Administració així com l'aposta de CGT per la defensa dels serveis públics.

Treballadors de Salvamars, Guardamars, Bucs, Helicòpters i Centres de Coordinació, han acordat la creació d'un Sindicat Federal de Salvament Marítim de la CGT encarregat de coordinar a partir d'ara una línia d'actuació comuna més efectiva, respectant alhora la independència de presa de decisions de cada col·lectiu.

Hem de destacar d'una manera molt positiva la variada i nombrosa participació al Congrés on també s'han tractat qüestions d'actualitat com són el rescat d'immigrants, la reducció de tripulacions i el seu impacte en la qualitat del servei, les dificultats per a mantenir el nivell d'eficàcia tant de centres de coordinació com unitats amb les actuals taxes de reposició de Sasemar o la preocupació que generen els processos d'adjudicació en la gestió de mitjans aeris.

En definitiva, les conclusions del Congrés ens reforcen encara més si cap la necessitat de defensar un Salvament Marítim de caràcter públic i professional, única manera de garantir la seva sostenibilitat, efectivitat i eficàcia.

Des de CGT, conscients dels reptes i amenaces, ens comprometem a seguir impulsant aquest projecte a través de l'activa i participativa afiliació en el sector.

CGT Salvament Marítim

http://salvamentomaritimo.org/noticias/finalizado-el-iv-congreso-de-trabajadoras-y-trabajadores-de-salvamento-maritimo/

>>> Galeria fotogràfica a http://salvamentomaritimo.org/noticias/fotos-del-iv-congreso-de-salvamento-maritimo-de-cgt/