CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Han absolt al Jona, encausat del Forat de la Vergonya

Dimecres, 4 maig, 2011

El dilluns 2 de maig vam rebre amb gran satisfacció la notícia de l'absolució del company Jona, un militant de moviments socials de Barcelona, concretament del barri de la Sagrada Família, encausat arran d'una manifestació de fa quatre anys contra l'especulació urbanística de Barcelona (més informació a: http://www.absoluciojona.org/). La bona notícia de l'absolució de'n Jona, a qui se li demanaven 8 anys de presó, l'acompanya també la de l'absolució del Toni, un altre encausat. La tercera encausada, la Verena, ha estat, en canvi, condemnada a 5 anys de presó. Seguim exigint la seva llibertat.

El cas de'n Jona, però, ens ha de fer reflexionar. Va ser detingut per part dels Mossos d'Esquadra dies després de la manifestació. Va ser objecte d'un muntatge policial que s'ha mantingut durant quatre anys. Que ha causat desgast personal a en Jona i al seu cercle d'amics/amigues, familiars i companys/es de militància. Ha servit per a estigmatitzar a aquells i aquelles que lluitem contra el poder dels diners, del totxo, de la política venuda al benefici de capital.... Des de la CGT sabem bé què significa aquesta criminalització. La patim a les empreses, i l'hem patit directament en casos com el de la Laura Riera, l'Alfonso Hermosillo i en tants d'altres judicis.

És per això que les nostres felicitacions a en Jona i els seus companys, i a la gent que en el dia a dia ha lluitat per aquest cas, les volem acompanyar amb el compromís de seguir ferms en la denúncia dels abusos d'aquest sistema capitalista que ens oprimeix i que utilitza els mitjans de l'Estat per eliminar les resistències i les lluites per la justícia social.

Secretaria d'Acció Social CGT de Catalunya, 3 de maig de 2011


Comunicat

Ens han absolt el Jona!!!

Desprès de gairebé 5 anys explicant a tothom que volia escoltar-nos que en Jona era innocent, la jutgessa ens ha donat la raó. Aquest és el millor escenari que podiem imaginar-nos i l’únic que admetia el sentit comú. I és que, de vegades –malauradament poques vegades- la raó s’imposa contra les mentides institucionals i els muntatges policials. Ara només ens queda esperar que la fiscalia, que no va voler retirar cap de les acusacions contra el nostre company, no recorri la sentència.

Ens han absolt el Jona, sí, i estem contents, però no oblidem que aquests quatre anys i mig han estat per ell, per la seva família i per les seves companyes i amigues, com una petita condemna. Han estat molts els moments agres i ens han fet passar por, por de veure un jove de 26 anys innocent a la presó. Però el malsón ha passat i us ho hem d’agrair a vosaltres, a tots i totes les que ens heu empés a continuar la campanya amb les vostres mostres de suport. A vosaltres, que heu fet pal·lès que amb la solidaritat, amb la tendresa i amb la força col·lectiva es pot aconseguir tot. Moltíssimes, moltíssimes gràcies a les entitats, associacions, organitzacions i persones a nivell individual que heu estat al nostre costat d’una manera o altra durant tot aquest temps. Gràcies perquè sense vosaltres no hauriem pogut.

Ara només ens queda exigir que l’Ajuntament,i especialment la principal responsable de tan injusta acusació, Assumpta Escarp es retracti públicament per aquest intent destraler de callar la veu de les joves que lluitem contra l’especulació. Volem que reconegui públicament que ha estat assetjant durant 56 mesos a una persona innocent. I volem que mai més no es torni a qúestionar el dret inalienable de les persones a la lliure circulació i manifestació.

Nosaltres, seguirem lluitant des dels barris de l’Eixample contra aquest model de ciutat, basat en l’especulació i els privilegis dels turistes, intentant fer del carrer l’espai dels veïns i veïnes.

Voldríem, també, enviar una forta abraçada al Toni, l'altre encausat, que també ha estat absolt, i a la Verena, una tercera encausada que va ser sentenciada injustament a 5 anys de presó. Exigim la seva immediata llibertat!

Un cop més, moltíssimes gràcies a totes per haver fet possible l’absolució d’en Jona.

Avui més que mai: si l’especulació és un fet, manifestar-se és un dret!

Grup de Suport al Jona

www.absoluciojona.org/