CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Hem decidit seguir juntes: Comunicat del grup de suport a les condemnades d’Aturem el Parlament

Dimarts, 12 maig, 2015

HEM DECIDIT SEGUIR JUNTES

Una nova gerra d’aigua freda ens va ser llençada el passat 30 d’abril quan les advocades ens van fer saber que aviat arribarien les comunicacions d’ingrés a presó en 10 dies, de les 8 companyes condemnades a 3 anys de presó per participar a l’acció d’ Aturem el Parlament al 2011. El compte enrere realment comença amb l’entrega de la notificació personal a cada encausada i aquestes s’estan produint des del passat 8 de maig. Però els temps que ens imposen són incerts perquè també ens trobem a l’espera de les resolucions judicials dels recursos interposats que podrien eventualment aturar l’ingrés.

Davant d’aquests fets, pel que fa a la via legal, s’interposarà un recurs al Tribunal Constitucional que, donats els tempos, no evitarà l’ingrés a presó. Així, al veure’ns entre l’espasa i la paret, hem decidit demanar un indult total a l’Audiència Nacional. Sense entrar en tecnicismes, estem demanant un tipus d’indult que no posi en risc la llibertat de cap companya ja que si es demanés el parcial per tothom, una d’elles seria empresonada. Davant la voluntat que té la repressió d’aïllar-nos i fracturar els diferents moviments, hem prioritzat mantenir-nos juntes i construir una proposta comú que inclou la situació de totes. Per nosaltres és un tràmit burocràtic del qual no en farem bandera, però que decidim utilitzar al ser l’única via legal de que disposem per evitar l’engarjolament de les nostres companyes.

També volem aclarir que demanar un indult no implica penedir-se dels fets succeïts aquell dia. A més hem decidit no al·legar causes personals que farien distincions entre companyes pel grau de normativització de les vides pròpies.

Alhora, des de l’assemblea d’encausades evoquem i reivindiquem l’acció “Aturem el Parlament” d’aquell 15 de juny del 2011. Per moltes va ser un dia radiant, on per uns instants la por semblava haver canviat de bàndol. Va ser un dia empoderador perquè es va viure i practicar la política real, la de les persones, tot fent un exercici de resistència i mostrant la força col·lectiva confrontada a una èlit que vesteix jaquetes, corbates i maletins, que es refugia entre les parets d’edificis institucionals, que s’autoanomena democràtica, que busca el lucre personal i empresarial, que es protegeix amb un exèrcit de mossos armats fins a les dents i amb els massmedia.

Aquell dia va trontollar tot. I malgrat que aconseguiren aprovar les retallades pressupostàries més importants que s’han fet mai a Catalunya, nosaltres seguim reivindicant l’acció de protesta davant el sistema polític actual i les seves retallades injustes, violentes i amb greus implicacions per les nostres vides. Què són crits i empentes davant les conseqüències que han tingut aquests pressupostos en sanitat, educació o en tants altres àmbits? Res. Però altra volta es va repetir la història en què els mitjans de comunicació burgesos van desinformar i on les dissidents polítiques vam rebre pals, com els que seguim rebent.

En l’actual estat de corrupció i misèria cada cop som més les que sentim ira i despreci cap al seu sistema de representació política, mogut per interessos personals i econòmics, i cap a tota la maquinària repressiva que es posa en joc quan hi ha persones que ens plantem. Davant la condemna que pesa a l’esquena d’aquestes 8 persones, la nostra resposta ha estat sempre la resistència col·lectiva des dels carrers. I així seguirem.

Properament anunciarem noves convocatòries per fer front a les detencions si és que s’han de produir. Aprofitem per saludar i encoratjar a les companyes que darrerament han estat colpejades per la repressió. No oblidem les encausades pels fets contra el desallotjament de Can Vies, les represàlies per l’Operació Pinyata i Pandora, les vaguistes i tantes altres que no cabrien en aquestes línies.

Estigueu ben atentes a les convocatòries de suport!
Si toquen a una, ens toquen a totes!
Ni amordaçades, ni domesticades. Lluitant respondrem!

Assemblea del grup de suport a les condemnades d’Aturem el Parlament.

https://encausadesparlament.wordpress.com/

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció