CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Herois anònims

Dissabte, 19 abril, 2008

La companya Enriqueta Borras, més coneguda per tots com Irma, ha editat conjuntament amb la Secretaria de la Dona de CGT un llibre que recull la memòria de les dones empresonades després de la Guerra Civil.

L'obra conté documentació històrica, fotografia i altres records i vivències de la presó de dones de Barcelona, situada en aquella època on ara esta el Corte Inglés de la Diagonal.

Des de la Secretaria de la Dona s'ha sol·licitat en repetides ocasions a l'Ajuntament de la ciutat que li posi una placa en el citat lloc en record de les afusellades i les altres presoneres que van sofrir tortures i vexacions al llarg dels molts anys de funcionament del presidi. Malgrat tot, encara esperem una resposta del Consistori...

El llibre, narrat en primera persona per Irma a partir dels records de la seva infància al costat de la seva mare condemnada, destil·la l'emotivitat de qui ha sobreviscut les penúries de l'empresonament, la repressió i l'exili deixant en el camí a companyes i amigues.

El relat és amè, àgil i directe, alhora que entranyable i commovedor.

Els exemplars es poden trobar en la seu central de la CGT a Barcelona situada en la novena planta de la Via Laietana 18.

Testimoni de Enriqueta Borrás Mateu