CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Hewlett Packard: 2 anys de lluita sense treva

Divendres, 14 setembre, 2012

Si des del 15 M cridàvem que no volem ser mercaderies en mans de polítics, des de la secció sindical de CGT i de CSI a HP volem també cridar ben forta que no anem a permetre que aquesta corporació empresarial consideri a les persones que allí treballem com simples i impersonals peces de l'engranatge de la seva enorme màquina de produir beneficis econòmics.

Aquesta empresa és un clar exponent d'això que preval avui tant en l'actual ordre capitalista mundial, anteposar la lògica del benefici econòmic per sobre de la lògica del benefici de la vida. Com sinó pot entendre's que una empresa que guanya diners a carretades, sotmeti als seus treballadors i treballadores a un permanent i inacabable procés de precarització de les seves condicions laborals, amb la simple excusa de guanyar encara més diners.

El recent anunci de HP de destruir més de 27.000 llocs de treball en tot el món, calculant que el nombre d'acomiadaments que hi hauria en l'estat espanyol podria rondar la xifra de 2.000 persones, fa que no puguem quedar-nos de braços creuats davant tantes mostres d'impunitat i avarícia.

Al paulatí i incessant degoteig d'acomiadaments i precarització al que ja ens veníem enfrontat en els dos últims anys (180 companys enviats al carrer), s'afegeix ara aquest sinistre anunci que penja com una espasa de Dàmocles sobre els nostres caps. El nostre futur es torna incert, sabem que nosaltres no anem a ser rescatats per ningú, per això duem temps intentant fer comprendre a l'empresa que no pot jugar ni amb el nostre futur ni amb el de les nostres famílies.

Les mobilitzacions han estat constants i hem intentant donar a conèixer el nostre conflicte a la resta de la societat, però la situació ens porta a no només seguir mobilitzant-nos sinó a fer-lo d'una manera més intensa encara, demostrant amb això que la recerca inhumana del benefici econòmic per sobre de la vida de les persones ens repugna i anem a plantar-li cara.

Si pensem des de la lògica del benefici econòmic, algú pot imaginar-se un context millor que tenir a una plantilla/societat atemorida davant la possibilitat de ser acomiadada per a introduir retallades en drets laborals, baixada de sous, eliminació de l'antiguitat, dificultats per a conciliar la vida laboral i familiar, empitjorament general de les condicions laborals? Amb l'excusa perfecta que dóna per a això l'actual conjuntura de crisi mundial, crisi que per cert han creat ells. Però si pensem, no obstant això, des de la lògica de la vida algú pot imaginar-se un context pitjor que el de ser precaritzat constantment o enviat al carrer i ser pastura de la voracitat d'uns pocs?

Així ens volen, dòcils i manejables, però així no ens tindran. Per això us convidem a totes i a tots a acompanyar-nos en les pròximes mobilitzacions que anem a dur a terme en els pròxims mesos, sabent que som només una mostra més de les innombrables lluites que poblen la nostra geografia i que d'elles ens sentim germanes.

CGT - HP

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció