CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Hewlett Packard i 13 subcontractes informàtiques sancionades per cessió il·legal de treballadors

Divendres, 6 setembre, 2013

Però aporten algun tipus de valor les subcontractes en aquest procés? Zero. La seva intervenció és, clarament, realitzar el paper d'ETT, mercadejant i proporcionant persones al pes. Sovint sense arribar a posar mai els peus a la 'seu' de l'empresa i, de vegades, sense saber ni com es diu. Es tracta de les conegudes com a 'càrnies'.

Els grups de treballadors i treballadores estan barrejats amb altres d'altres empreses, obeeixen a superiors que treballen en una altra i són, en definitiva, indistingibles de la cadena de comandament de l'empresa mare: estem davant del que es cataloga com a cessió il·legal de treballadors o prestamisme laboral.

A vegades es entren en absurds com que l'empresa principal, en aquest cas HP, pagui unes quantitats desorbitades en comparació amb què els mateixos treballadors estiguessin incorporats en plantilla, alimentant capes paràsites de gerents i directius de terceres empreses. La # MarcaEspaña, l'empresariat d'aquest país, està per crear aquests absurds i més.

HP i les empreses Axpe, Rawson consulting, A & O Systems, AXIS IT, Solutio Outsourcing, Zemsania, Invoin consulting, Sisnet sistemes, VASS consultoria, Innova estudi, Tenea Tecnologies, NPR Software i Alten han estat sancionats amb un total de 286.506 € en sancions que van des dels 6.251 € fins als 86.251 € segons la gravetat del cas. Des de la Secció Sindical de CGT a HP denunciem aquesta situació davant Inspecció de Treball que, amb una altra denúncia de CCOO, han decidit pronunciar-se donant la raó a tots i cadascun dels punts descrits.

Lamentablement, la multa no s'obliga al compliment de la Llei. Havent ignorat HP tot intent d'acord previ, el següent pas que s'està realitzant és la recollida de demandes individuals perquè un jutjat obligui al compliment estricte una vegada provada la il·legalitat: incorporació a l'empresa mare, amb contracte laboral indefinit i la protecció de tutela que es deriva d'haver realitzat un procés judicial contra l'empresa.

Hem de passar, en tot el sector, de la queixa a l'acció concreta: denunciar les il·legalitats, organitzar-nos en els centres de treball amb altres companys, afiliar-nos en un sindicat que planti cara i participar, perquè, si hi ha una cosa clara, és que les coses no milloren soles mai.

COORDINADORA D´INFORMÀTICA DE CGT

Més informació:

- WEB CGT HP

- TWITTER CGT HP

- WEB COORDINADORA INFORMÀTICA CGT

- TWITTER CGT INFORMATICA

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció