CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Hi ha polítiques que maten… Manifestació l’1 de juny contra la XXIX reunió del Cercle d’Economia a Sitges

Dimarts, 28 maig, 2013

Cartell 1 juny Sitges

L’ Assemblea pels Drets Socials del Garraf convoca una manifestació contra la XXIX reunió del Cercle d’Economia a Sitges.

Els dies 30, 31 de maig i 1 de juny el Cercle d'Economia es reunirà a Sitges sota el títol «Perquè Europa funcioni». Nosaltres, l'1 de juny, estarem manifestant-nos per mostrar el nostre rebuig a aquest lobby sota el lema «Hi ha polítiques que maten».

Manifestació, Dissabte 1 de juny, 11h Cap de Vila, Sitges

Els dies 30, 31 de maig i 1 de juny el Cercle d’Economia es reunirà a Sitges sota el títol «Perquè Europa funcioni». Nosaltres, l’1 de juny, estarem manifestant-nos per mostrar el nostre rebuig a aquest lobby sota el lema «Hi ha polítiques que maten». I és que el Cercle d’Economia és un lobby de pressió neoliberal que influeix en la presa de mesures polítiques vinculades a l’economia amb un únic objectiu, mantenir un sistema on les classes populars no tenen drets per tal d’engrandir el poder econòmic d’una elit financera.

Per entendre el seu paper cal remuntar a la fallida econòmica a nivell mundial que es va començar a produir a l’any 2008, quan van quedar paleses les contradiccions pròpies del sistema capitalista que el feien caminar cap a la seva pròpia destrucció, no sense abans portar-se per davant milions de treballadors i treballadores. La primera reacció de bona part de la classe política occidental va ser criticar el model neoliberal, que engrandia aquestes contradiccions i que accelerava el procés de destrucció d’aquest sistema injust. Però els poders econòmics no van trigar a reaccionar, el neoliberalisme ha estat i és el seu dogma de fe en els últims quaranta anys i aquest context de crisi era el moment perfecte per seguir les doctrines genocides de Friederic von Hayek i Milton Friedman. El neoliberalisme va treure les seves forces de xoc, el Fons Monetari Internacional, i el Banc Mundial, per obligar els governs que havien caigut en aquesta fallida a abraçar el dogma liberal i encarar la seva economia a la concentració de la riquesa en unes poques mans, amb un augment de l’explotació de la majoria de la població tant a nivell laboral com financer.

Aquestes línies econòmiques són les que la Unió Europea obliga a aplicar i que amb gran conformitat, per la coincidència de creences econòmiques, apliquen els governs de l’Estat espanyol i també el català. Aquest model econòmic és el que aposta per la deslocalització d’empreses, per la no-protecció dels llocs de treball i per la privatització dels serveis públics. Polítiques que ja hem vist quins efectes tenen sobre la classe treballadora: dos milions d’aturats als Països Catalans i 6 milions en la totalitat de l’Estat espanyol; centenars de milers de famílies treballadores expulsades de les seves llars i milers de persones sense accés a la sanitat; l’abandonament dels estudis superiors pels joves de classe obrera per no poder fer front a les abusives taxes, i un llarg etcètera.

Aquestes polítiques són les que realitza el nostre govern (o més aviat el seu, per com actua), i són les polítiques que maten i porten a la misèria la majoria social del nostre país, i les mateixes que el grup assessor del govern aplaudeix. Parlem del Cercle d’Economia, que es reuneix els dies 30, 31 de maig i 1 de juny sota una falsa aparença de trobada científica per pressionar els governs i les entitats perquè segueixin en la carrera cap a la destrucció que suposen les polítiques neoliberals, tot fent apologia d’un sistema genocida.

Però l’Assemblea pels Drets Socials del Garraf no estem disposats a callar i veure-ho passar, i per això volem mostrar tot el nostre rebuig cap a les seves polítiques. I ho farem el dissabte 1 de juny, quan sortirem a les 11 h. del Cap de la Vila de Sitges per dirigir-nos a la seva trobada. Som molts els col·lectius afectats, som els desnonats, els que ens hem quedat sense sanitat i sense educació, els que no podem menjar, els que estem a l’atur i els que no arribem a un salari digne, els que ens hem quedat sense serveis públics i sense empreses.

Perquè hi ha polítiques que maten… sumem les lluites i mostrem el nostre rebuig. Porta la teva pancarta, fes la teva denúncia. Suma’t-hi!

Assemblea pels Drets Socials del Garraf

http://adsgarraf1.wordpress.com/

>>> Cartell en document adjunt

Sitges, 1 de juny 2013