CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Homenatge a Catalunya II, un documental sobre la construcció d’una economia sostenible, solidària i descentralitzada

Diumenge, 27 març, 2011

Homenatge a Catalunya II és un documental, una recerca, una història d’històries sobre la construcció d’una economia sostenible, solidària i descentralitzada. Teixint xarxes que superen la individualització i la divisió jeràrquica del treball. Milers de persones cada dia arreu del món. Aquí i ara.

Un projecte de Joana Conill, Manuel Castells i l’Àlex Ruiz

Produït per l’IN3, sota llicència Creative Commons. Existeixen tres versions, en català, castellà i anglès.

“Homenatge a Catalunya II” és un documental que és part d’una investigació acadèmica. Investiguem noves cultures econòmiques, noves formes de viure i d’entendre l’economia. A l’IN3, l’Institut de Recerca de la Universitat Oberta a Catalunya.

Estudiem l’impacte social de les economies que no segueixen els patrons del mercat, on els beneficis són la prioritat, i que tenen com a objectiu la satisfacció de les necessitats i els desitjos de les persones.

L’any passat vam realitzar aquest documental, porta per títol "Homenatge a CatalunyaII". Està fet amb el material de setanta entrevistes, més de quaranta hores gravades, realitzades en catorze indrets del territori català, amb un equip professional.

Vam tirar endavant aquest projecte per generar debats i per fer visible un fenomen invisible que creix a casa nostra i arreu del món. Les reaccions, les respostes i les discussions generades a partir del seu visionat ens permeten continuar investigant. Per tant “Homenatge a Catalunya II” és una eina de recerca. NO ÉS UN TREBALL ACABAT, CONCLUSIU I TANCAT, sinó un treball en progressió. Una recerca en la que seguirem treballat durant tot el 2010-2011. Volem que aquest documental sigui obert a tothom, dins i fora de l’àmbit universitari, per això té llicència Creative Commons.

La web

La web del documental és un espai obert a totes les persones, pensat per compartir comentaris i per intercanviar idees. També pots fer-ho penjant les teves opinions en vídeo a Vídeos d'opinions. Un espai de trobada per totes les persones que es vulguin expressar. I és l’espai que d’ara endavant utilitzarem per informar sobre aquest projecte.

La pàgina web, des de la qual es pot també descarregar el documental, és:

www.homenatgeacatalunyaii.org/

El documental: