CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Homes del bosc: Una història dels maquis

Dimecres, 28 gener, 2015

Homes del bosc: Una història dels maquis

Francisco Collado Cerveró

Autoedició, 2014, 160 pàg.

Un text que, amb un llenguatge assequible i entenedor, barreja el relat juvenil, la divulgació històrica i el gènere epistolar. Els més menuts d’una família descobriran, a partir d’unes cartes amagades, el recorregut vital d’un guerriller i coneixeran perquè va esclatar la Guerra Civil, com es va desencadenar una duríssima repressió per part de la dictadura i com front a això, milers de persones resistiren i la combateren durant anys. Aquest llibre intenta que la història quasi sempre amagada i la memòria d’aquestes persones que lluitaren fins el seu últim alè cercant la llibertat arribi als més joves.

L’autor, vinculat a diferents col·lectius i moviments socials de València, va estudiar Història però treballa com a bibliotecari. Ha publicat un llibre sobre la història del Moviment Okupa a la ciutat de València i un altre sobre el poble sahrauí.
A banda del llibre, Núria Mestre Marcotegui, mestra de professió, ha redactat una Proposta Didàctica amb un ample ventall d’activitats per a fer a les aules.
El llibre s’ha fet amb micromecenatge, a través de la plataforma Verkami.

Tant el llibre (10 euros) com la Proposta Didàctica (5 euros) poden aconseguir-se a contactant amb l’autor a través del correu fcollado@bib.upv.es o del blog del llibre: http://homedelbosc.wordpress.com/