CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

“I tú, què sents?”. Spot en format vídeo en suport a la 2a Flota a Gaza

Dimarts, 15 febrer, 2011

Spot amb la participació de diversos representants del món de la cultura, en suport a Rumb a Gaza i a la Flotilla de la Llibertat II que s'està preparant per al pròxim mes de maig de 2011.

En què consisteix la iniciativa?

Rumb a Gaza és una iniciativa nascuda des de la societat civil que té per objectiu el conèixer la realitat quotidiana que la població de Gaza (Palestina) viu en primera persona. Per a això ens marquem l'objectiu d'aconseguir 2 vaixells que puguin albergar a 200 persones i 2.000 tones d'ajuda humanitària, que serà lliurada a la UNRWA a la seva arribada a Gaza perquè gestioni la seva distribució.

Entre les persones que ja s'han compromès a acompanyar-los en aquesta travessia es troben actors, periodistes, escriptors, músics, sindicalistes i activistes socials que amb la seva presència, es comprometen a denunciar la insostenible situació a la qual està sotmesa la població de la franja de Gaza.

Com participar?

Sense cap mena de dubte “Rumb a Gaza” necessita tot el recolzament que pugui trobar. La idea inicial és comprar dos vaixells que puguin sortir d’un port espanyol amb destinació a Gaza. Per aconseguir aquest objectiu és necessari el compromís d’un sector ampli de la societat que, a través de donacions, ho fagi possible. Per fer aquestes donacions s’ha habilitat un número de compte BIC/SWIFT: CLPEES2M – IBAN: ES17 – CCC: 3035 0395 16 3950002133 en el qual es poden fer els ingressos en concepte de “Campanya Rumb a Gaza”.

També s’habilitaran diferents tipus de “vals de recolzament” per col·laborar en la compra del material que volem portar en el vaixells i que en breu es col·locaran al nostre web. Des del mes d’octubre i fins al mes de maig del 2011 portaran a terme diferents campanyes i activitats amb l’objectiu de recolzar la població palestina i, a la vegada, la campanya Rumb a Gaza. Totes aquestes campanyes de sensibilització i les activitats puntuals que es programin seran difoses en aquest web. També es pot participar de manera més activa integrant-se o recolzant els grups de de treball que s’ha format a les diferents ciutats, pots contactar a través de l’email colabora@rumboagaza.org.

- Si necessites més informació: info@rumboagaza.org

Qui sóm?

Rumb a Gaza és una iniciativa “de societat civil a societat civil” impulsada per persones de diferents ciutats de l’Estat Espanyol que volen manifestar la seva solidaritat amb la població de Gaza d’una manera activa i eficaç, trencant l’injust bloqueig que manté ofegada la població. Entre aquestes persones hi trobem els activistes Manuel Tapial i Laura Arau, que recentment van participar a la “Flotilla de la Libertad”, així com també persones vinculades a organitzacions socials, polítiques, sindicals, culturals i filantròpiques.

Grups de suport

La iniciativa Rumb a Gaza compta des del seu origen amb diferents grups de recolzament que s’han anat constituint a tota la Península Ibèrica: Des de Cadiz, fins a Galícia i des de Catalunya fins a Lisboa. Creiem necessari una implicació massiva de la societat civil per què aquest projecte camini de manera sòlida i autosuficient per això us convidem a crear grups de recolzament allà on encara no existeixin.

L’objectiu dels grups de recolzament és el de difondre i dinamitzar la iniciativa Rumb a Gaza i las campanyes associades a aquesta iniciativa. També és important que aquests grups treballin de manera autònoma creant dinàmiques pròpies d’acció ajustades a la seva pròpia realitzat contextual amb l’objectiu d’aconseguir implicar al major nombre de gent a la campanyes a desenvolupar. Rumb a Gaza som tots/es.

- Pots contactar amb els grups de Catalunya enviant un e-mail a: catalunya@rumboagaza.org

LA COALICIÓ

L’any 2009 es va formar la Coalició de la “Flotilla de la Libertad” que tenia com a principal objectiu trencar el bloqueig a Gaza per mar. Els fundadors d’aquesta coalició van ser la Coalició Europea Contra el Bloqueig a Gaza, Ship to Gaza Greece, Ship to Gaza Sweden, IHH Insani Yardim Vakfi, Palestinian Solidarity Campaign i Free Gaza Movement, que van començar a treballar per poder enviar a Gaza una flota de vaixells la primavera de l’any 2010.

A conseqüència de l’atac il·legal que va cometre Israel contra la “Flotilla de la Libertad”, el mes de maig del 2010, la Coalició de la “Flotilla de la Libertad” continua treballant per acabar amb el bloqueig a Gaza i les altres polítiques il·legals perpetrades contra el poble palestí. La Coalició ha crescut els últims mesos amb nous membres provinents d’Itàlia, Suïssa, França, Holanda, Espanya, Canadà, Noruega, Bèlgica, Austràlia, Àustria, Malàisia, Irlanda, Estats Units i altres països, tots ells treballant per enviar un o més vaixells a Gaza, en la propera “Flotilla de la Libertad II”. El referent de la Coalició a l’Estat Espanyol és Rumbo a Gaza.
El decàleg que sustenta la Coalició de la “Flotilla de la Llibertat” es basa en els següents punts:

1. Respectem els drets humans de tots, sense distinció de raça, gènere, tribu, religió, ètnia, nacionalitat, orientació sexual, ciutadania o idioma.

2. Els habitants legítims dels territoris ocupats per Israel des del 5 de juny del 1967, inclosos els refugiats que no poden tornar a les seves llars a la Palestina legítima, han de tenir accés sense restriccions a les aigües internacionals i a l’espai aeri, i s’han de complir totes les resolucions de les Nacions Unides i del dret internacional.

3. Els habitants legítims dels territoris ocupats per Israel des del 5 de juny del 1967 han de ser alliberats de l’ocupació i poder exercir el seu dret a controlar totes les entrades i sortides d’aquestes àrees sense la interferència d’Israel.

4. En un primer pas cap a una pau justa i duradora, Israel ha de retirar la seva presència militar de tots els territoris ocupats des del 5 de juny del 1967 i revocar totes les lleis, reglaments, directrius i pràctiques que s’apliquen de manera diversa a les diferents poblacions que viuen en aquests territoris.

5. Israel ha d’enderrocar totes les barreres construïdes per restringir el pas a tots els territoris ocupats per Israel des del 5 de juny del 1967.

6. Israel ha de reconèixer els drets fonamentals referents a la igualtat plena dels ciutadans àrabs palestins d’Israel.

7. Estem d’acord en adherir-nos als principis de la no-violència i la resistència no violenta de paraula i fets, en qualsevol moment.

8. Som solidaris amb el poble palestí, però no donem suport a cap partit polític o organització, sense excepció.

9. Reconeixem el dret de tots el refugiats palestins i dels exiliats i dels seus descendents a tornar immediatament a les seves llars a Israel i als territoris palestins ocupats, per recuperar les seves propietats i obtenir una indemnització per danys, apropiació i ús il·legítim dels bens citats, de conformitat amb el dret internacional. Això és sobretot un dret individual i col·lectiu, no és negociable únicament per la persona en qüestió.

ADHESIONS

Les persones adherides volem manifestar el nostre recolzament a aquesta iniciativa que parteix des de la societat civil, de la qual ens en sentim part i representats, així com recolzem la sortida dels vaixells amb ajut humanitari des dels ports espanyols amb destinació a Gaza. Creiem firmament que aquest tipus d’iniciatives contribueixen decisivament a millorar les condicions de vida de la població palestina, a part de denunciar la ocupació dels seus territoris per part d’Israel i la vulneració contínua dels Drets Humans del poble palestí.

Donada l’extrema situació que viu la població de Gaza i la poca voluntat mostrada pels governs europeus per posar fi a aquesta situació, creiem de vital importància que la societat civil promogui aquest tipus d’iniciatives que posen de manifest el desig generalitzat de garantir el lliure accés de materials de construcció, aliments, medicines i material escolar a la Franja de Gaza, i acabar així amb l’injust i il·legal bloqueig que Israel ha imposat a la població civil.

>>> Tota la informació, notícies, adhesions, material de difusió, ho pots trobar al web:

www.rumboagaza.org

>>> Descarrega't el dossier informatiu a:

www.rumboagaza.org/wp-content/uploads/2010/10/DOSSIER_Rumboagaza_CAT.pdf