CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

I volen rebaixar més les pensions!: Les persones grans presenten la major taxa de pobresa relativa d’Espanya

Dimecres, 27 octubre, 2010

En l'actualitat Espanya és el quart país més envellit del món, per darrere del Japó, Itàlia i Alemanya, i es preveu que l'any 2050 ocupi el segon lloc. Així mateix, el 16.3% dels ciutadans espanyols són persones majors de 65 anys, la qual cosa suposa un terç de la població. Concretament, a Madrid hi ha 600.000 persones majors de 65 anys, és a dir, el 19% de la població, que equival aproximadament a la població total de Saragossa.

En alguns entorns, les persones grans són percebudes com a receptores d'ajuda, cures i suport. Però no s'ha d'oblidar la seva faceta com a donants del seu temps, energia, coneixements, suport afectiu, material i econòmic a la família i a la societat. De fet, els majors són grans responsables de la conciliació de la vida laboral-familiar, tal com reflecteix un informe d'IMSERSO que diu que l'activitat dels majors en aquest àmbit assoleix els 8 milions d'euros, la qual cosa suposa el 0.87% del PIB.
Un 27% en risc de pobresa

Tanmateix, malgrat l'enorme capital humà i cultural que suposen nostres majors i en un context socioeconòmic com l'actual, és un dels col·lectius que més han vist agreujada la seva situació. Tant és així que l'IMSERSO al seu informe 'Un perfil de les persones grans a Espanya, 2009' assenyala que un 27% dels majors presenta risc de pobresa.

>>>> Article extret de Kaosenlared