CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

ICV i ERC volen més dies de metro nocturn

Dimarts, 17 abril, 2007

Després de l'èxit de la primera nit en funcionament del metro, dissabte passat, la tercera tinenta d'alcalde i candidata d'ICV a l'alcaldia de Barcelona, Imma Mayol, va defensar que, en el futur, sigui possible obrir cada dia a la nit després de l'èxit de la posada en marxa del servei nocturn dissabte passat. Mayol va assegurar que «ha d'arribar a ser metro de cap de setmana, i si pot ser, de cada dia». «Si no ho és, es deu a una qüestió econòmica i de la mateixa infraestructura». La dirigent ecosocialista ha assegurat que malgrat que l'obertura nocturna del metro es fa en el marc d'un pla pilot, «evidentment continuarà, perquè, sense cap mena de dubte, es tracta d'aposta decidida».


El Punt - 17/04/2007
P.M. AGÈNCIES. Barcelona .-
El segon tinent d'alcalde i també alcaldable d'ERC a Barcelona, Jordi Portabella, va coincidir amb Mayol a qualificar «d'èxit» el servei de metro nocturn, que van fer servir 25.000 persones. Portabella proposa ara millorar la xarxa de transport públic de Barcelona amb un pla de metro que «arribi més enllà del Barcelonès i de la zona aeroportuària». Pel candidat d'ERC, aquest pla, «ben traçat i dimensionat, serviria per impulsar una xarxa única de vies de metro, d'àmbit regional, sobre la qual puguin operar les diverses empreses públiques existents.

ELS SINDICATS

Tot i que amb cautela, la majoria de sindicats del comitè d'empresa del metro valoren bé la primera nit de funcionament del servei. CCOO, UGT i la CGT coincidien a dir que el personal destinat a la seguretat és, de moment, suficient. Però supervisaran de prop que no hi hagi aldarulls en estacions i vagons. Van advertir també que si el servei s'amplia als divendres a la nit, demanaran ampliacions de contracte i més gent destinada a manteniment.