CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

II Jornades Llibertàries de CGT a Rubí, del 3 al 7 de juny

Dilluns, 2 juny, 2014

- Dimarts 3 de juny:

18:00h. Presentació de les jornades i inaguració de l'Exposició "UN COP D'ULL AL PASSAT"

La CGT de Rubí organitza del 3 al 7 de juny l'exposició "un cop d'ull al passat" dintre del programa d'actes de les Jornades de Cultura Llibertària: Es tracta en aquesta exposició de fer un recorregut per la història recent de l'anarcosindicalisme a Rubí, i per tant de part important del moviment obrer de la nostra ciutat.

Un recorregut per: La legalització de la CNT, el Cas Scala, el V Congrés, el Congrés d'Unificació de CNT, la perduda de les sigles i el naixement de la CGT, les lluites socials, sindicals , les vagues generals, la premsa obrera...

Tota una ullada al nostre passat recent, sense oblidar tot el bagatge que ens precedeix en lluites i experiències llibertàries durant més d'un segle de presència organitzada a Rubí.

19:00h. Presentació del llibre "Joaquim Aragonès de Rubí a Mathaussen" a càrrec de la seva autora Josepa Gardenyes.

Presentat per Josepa Gardenyes, autora del llibre, recuperem la memòria de l'anarcosindicalisme en el Rubí dels anys 30 a través del testimoniatge de Joaquim Aragonès, militant de la CNT de Rubí i que va viure i va sofrir la terrible experiència dels camps de concentració alemanys.

- Dimecres 4 de juny:

18:00h. Projecció de curtmetratges llibertaris.

1.- No hay mañana (35'min) Vídeo sobre el problema energètic i ecològic que té la nostra civilització. El problema del creixement infinit en un planeta finit.

2.- Tu problema es el Estado (8'min) Vídeo sobre les protestes en la zona austral de Xile.

3.- El empleo (7'min) Crítica a l'alienació laboral.

4.- Man (3'30) Animació parla de la relació del ser humà amb la naturalesa.

5.- Cris-is (8'35) Cris decideix optar per la desobediència per a colar-se en el metro, és acusada per un defensor del civisme i perseguida pels vigilants de seguretat.

19.30h. Xerra-Debat "Introducció a l´Anarquisme: Història, actualitat i conceptes bàsics".

Parlarem sobre com i quan es fonamenten les idees llibertàries, quins són els seus conceptes bàsics, a més d'un breu resum del seu recorregut històric per a comprendre millor i analitzar l'actualitat.

- Dijous 5 de juny:

19:00h. Xerrada-Debat "L'Escola Moderna de Ferrer i Guàrdia" a càrrec de Pere Solà, professor de la UAB.

Pere Solà, professor de la UAB i biògraf de Ferrer i Guàrdia, ens acosta a la vida d'aquest home de pensament llibertari i revolucionari que a través de l'Escola Moderna pretenia un ensenyament inspirat en el lliure pensament, aliè a premis i càstigs, i una ruptura amb els mètodes tradicionals d'educació.

- Divendres 6 de juny:

19:00h. Xerrada-Debat "35 anys de penitenciarisme democràtic?", a càrrec de Cesár Lorenzo, autor del llibre Cárceles en llamas.

35 anys de protestes dels i les preses i el seu impacte en el sistema penitenciari, formació de la COPEL, etc..

21:00h CONCERT (Grup sense confirmar)

- Dissabte 7 de Juny:

11:00h (Pl. Clavé) Ruta pel Rubí Llibertari i revolucionari dels anys 30.

La CGT de Rubí amb la iniciativa de la Ruta "Pel Rubí llibertari i revolucionari dels anys 30", volem recuperar la memòria històrica de les lluites de tants homes i dones en la seva majoria anònims que de manera constant i silenciosa, sense medalles ni reconeixements oficials van escriure amb el seu esforç col·lectiu, amb la seva lluita obrera, amb la seva passió revolucionària una de les pàgines més intenses i humanes d'aquestes terres.

13.30h. Clausura de les jornades.

Els actes tindran lloc al l'Espai Cultural de la CGT de Rubí, situat a la Plaça Clavé.

Organitza: Federació Local CGT Rubí

https://www.facebook.com/events/1425066481094222/

http://www.cgtrubi.org/ii-jornadas-libertarias-en-rubicity-del-3-al-7-de-junio/

https://www.youtube.com/watch?v=Ey3vKZCjMzw

>>> Cartell en document adjunt.