CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

III Jornades d’educació a Tarragona organitzades per Deixa de ser una illa. Llibertat i límits: Metodologies actives a l’aula

Dilluns, 1 abril, 2013

III JORNADES D’EDUCACIÓ

LLIBERTAT I LÍMITS:
METODOLOGIES ACTIVES A L’AULA

En aquestes III Jornades d’Educació “Llibertat i límits: metodologies actives a l’aula” proposem espais per a la reflexió al voltant de l’educació en llibertat i de les metodologies actives a l’aula que respectin el desenvolupament dels infants. Creiem que és important conèixer les diferents possibilitats que ens ofereix l’educació no-directiva per tal d’establir ponts entre l’escola lliure i l’escola pública. L’objectiu és posar-nos en contacte amb projectes educatius diferents tant públics com privats per fomentar la millora de les nostres pràctiques educatives.

Estem molt engrescades amb aquesta proposta i desitgem que, un cop més, la trobada de diferents membres de la comunitat educativa ens aporti experiències riques per seguir compartint les nostres inquietuds, dubtes i il·lusions.

Deixem de Ser una Illa

PROGRAMA:

Les jornades tindran lloc els dies 19 i 20 d’Abril.

El 19 d’abril realitzarem la xerrada inaugural a la seu de la CGT de Tarragona, que serà d’entrada lliure i oberta a tothom.

Les jornades continuaran el 20 d’abril a l’Escola El Miracle de Tarragona.

- Divendres 19

19 h Xerrada inaugural oberta: “Escola Lliure ahir i avui”.
A càrrec d’en Emili Cortavitarte [Historiador i membre de la CGT] i Marc Alcega [Secretari de la XELL]

- Dissabte 20 d’abril

9.30h Benvinguda i lliurament del material.

10.00h Tallers expositius

* “Treball globalitzat i interdisciplinar: hort, projectes, tallers i racons

S’exposarà de quina manera es concreta en la quotidianitat de l’escola la metodologia globalitzada. La presentació mostrarà, mitjançant fotografies i exemples, els treballs realtizats pels alumnes a l’hort, als projectes, als tallers i als racons fent èmfasi en els diferents aprenentatges que els i les alumnes adquireixen.

Es promourà la participació activa i el debat amb les persones assistents.

Míriam Claudio [Directora de la ZER Poble Nou]

* “Importància d'integrar el cos a l’aula

La importància de la criança i del vincle, dels pares i dels educadors/es, en el desenvolupament dels infants i com els malestars psíquics es manifesten en el cos físic.

Lola Garcia Olalla [Doctora en psicologia i psicomotricista, professora de la URV] i Cèlia Camps [Psicòloga i Psicomotrocista]

* “Lectoescriptura i creativitat

En la nostra societat aprendre a escriure té un papel funcional molt destacat que acostuma a interessar als nens i nenes sense la necessitat directiva de l’adult. Això significa que desenvolupar la lectoescriptura per una mateixa ens connecta amb la nostra part més creativa.

En el taller mostrarem aquesta connexió i explicarem la importància de la vivencialitat en tot el procés lectoescriptor.

Cristina Canon [Fundadora de l’escola El Jardí dels Somnis]

* “Matemàtiques manipulatives d'infantil i primària

En aquest taller es presentaran un seguit de materials estructurats amb què els infants poden treballar les nocions matemàtiques bàsiques pròpies de l'etapa d'educació infantil i primària. I, alhora, s'exposarà la manera com nosaltres, en el nostre projecte, els presentem, i n'acompanyem l'ús.

Cristina Riba, Mireya Huguet, Maica Granell i Helena López [Educadores del Submarí Lila]

14.00h Dinar

16.00h Taula Rodona:

* “Construcció i límits de l’autoritat a l’aula

Membres de la taula:

Míriam Claudio [Zer Poble Nou], Cristina Canon [Escola El Jardí dels Somnis], Simone Jones [Institut IES Cornudella del Montsant], Jordi Martí [IES Pi del Burgar] i Toni Álvarez [Escola Teresa Godes i Domènech].

18.00h Cloenda de les jornades. Amb l’actuació del Cantautónomo Oscárboles

INSCRIPCIONS:

Disposem de 120 places, per apuntar-te, omple el formulari que trobaràs AQUÍ.

La quota de les jornades és de 15 euros. Si no ho pots pagar, posa't en contacte amb nosaltres per correu electrònic iiijornades2013@gmail.com

L'ingrés s'ha d'efectuar al núm. de compte corrent 2107 0129 15 3361820293 d'UNNIM com a data límit el 15 d’abril. No oblidis posar el teu nom i cognom i com a concepte JORNADA.

El preu inclou esmorzar del matí i el dinar vegetarià.

* Aquest any també oferim la possibilitat d'un espai per a la canalla amb un plus de 5 euros. Si estàs interessada escriu-nos un correu per acabar de concretar.

* Si vols portar informació o qualsevol altre material educatiu que creguis interessant per a compartir, tindrem un taula on exposar-lo.

US HI ESPEREM!!!

Deixa de ser una illa - Secció sindical d'ensenyament de la CGT de Tarragona

Si voleu més informació sobre nosaltres podeu escriure a eductgn@gmail.com

http://deixadeserunailla.blogspot.com.es/2013/03/iii-jornades-deducacio-llibertat-i.html

<\/span>
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció