CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

III Marxa pels Drets Socials al Garraf, el 24 d’octubre entre Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes

Divendres, 23 octubre, 2015

#‎24OCTUBRE‬ 2015, III MARXA PELS DRETS SOCIALS contra les RETALLADES i la CORRUPCIÓ

Al Garraf, el dissabte 24 d'octubre, torna la Marxa pels Drets Socials! Enguany ja és la 3era edició!!!

Aquest cop el recorregut passarà per diversos emplaçaments sanitaris de Vilanova i la Geltrú-Les Roquetes-Ribes.

Sortirem a les 9:00h, davant del CAPI Baix-a-Mar (Plaça dels Boleranys) i acabarem al Ger de Ribes, amb un dinar ES-PEC-TA-CU-LAR.

AL GARRAF, tornem a MARXAR PERQUÈ MARXIN els corruptes, aquells que ens privatitzen la sanitat, ens retallen drets, ens reprimeixen, es carreguen l'ensenyament públic... TOT UN POBLE EN MOVIMENT!!

RECLAMEM L'ATURADA DE LES RETALLADES ECONÒMIQUES, PERÒ TAMBÉ LES QUE ES FAN SOBRE ELS DRETS DE LES PERSONES.

Volem treball digne, sostre digne, sanitat, educació i serveis per a tothom.

MÉS RECURSOS PER A LA SANITAT PÚBLICA I SERVEIS D'URGÈNCIES PROPERS.

ACABAR AMB LA MASSIFICACIÓ A LES ESCOLES PÚBLIQUES.

RECURSOS PER ALS SERVEIS SOCIALS.

DEROGACIÓ DE LA LLEI MORDASSA.

No al Tractat Transatlàntic entre la UE i els EUA (TTIP)

Volem que se'ns pregunti i participar en les decisions importants.

Exigim que s'acompleixin els drets de les persones abans que la satisfacció dels interessos financers.

Volem la fi Violència Masclista.

Una vegada més ens posem a caminar perquè se'ns vegi i per a ser cada vegada més companyes i companys que ajudin a canviar les coses.

CAMINAREM TANTS COPS COM CALGUI I FINS ON CALGUI!

https://www.facebook.com/events/1688379938074194/

12075042_460946897441537_196379289641437922_n

MANIFEST MARXA 24 d'octubre 2015

JA HO VAM DIR: Caminarem tants cops com calgui i fins on calgui.

DENUNCIEM QUE DE LA PRECARIETAT EN VOLEN FER NORMALITAT. Avui, una vegada més, ens posem a caminar. Perquè la situació no millora:

La precarietat laboral es cada cop més profunda.

CONTINUA L'ATUR I ELS CONTRACTES SÓN BROSSA.

Es mantenen lleis injustes sobre l'habitatge i continua havent gent que es queda sense casa.

SEGUIM VEIENT GENT SENSE CASA I CASES SENSE GENT.

Perquè es segueix fent negoci amb els serveis públics i continuen les privatitzacions.

Perquè segueixen les desigualtats vers les dones i se les vol manllevar del dret a decidir sobre el propi cos.

Perquè s'aprofundeix en la repressió de la llibertat d'expressió de les persones de classe treballadora:
JOVES I SINDICALISTES SÓN ACUSATS I PORTATS ALS JUTJATS PER DEFENSAR ELS DRETS DE TOTES.

Perquè es retallen els bens i serveis públics i ...
...ES DESVIEN FONS CAP A EMPRESES PRIVADES EN EDUCACIÓ I SANITAT.

Perquè volem deixar ben clar que cal prioritzar la dignitat i els drets de les persones, de les nostres veïnes i veïns, dels companys i les companyes, d'amics, amigues, infants joves, adults i grans, dones i homes.

Volem la fí dels feminicidis, la violència masclista i la discriminació contra les dones.

No n'hi ha prou amb que hi hagi lleis si no tenim pressupost ni personal format per aplicar-les.

Volem el repartiment de tots els treballs, pagats i no pagats, entre dones i homes i que la societat, mitjançant l'estat i les administracions públiques, assumeixi la part que li pertoca en la cura de nenes i nens, gents gran i persones malaltes. Les dones no volem ser explotades ni discriminades, tampoc volem que cap altre ho sigui, en cap tipus de treball.

Volem que els permisos per la cura de criatures durin un any i que els pares i mares els agafin en igualtat de condicions.

Reclamem el dret i la dignitat de tota persona.

Reclamem el dret a un present i a un futur.

La Sanitat Pública, al focus de la III Marxa pels Drets Socials

Es convoca la tercera marxa per defensar els drets socials que recorrerà els principals equipaments sociosanitaris de la comarca.

Dissabte una marxa recorrerà alguns dels principals equipaments mèdics i sociosanitaris de la comarca del Garraf, en el marc de la III Marxa pels Drets Socials. El CAP Jaume I, Hospital de Sant Antoni, l’Ambulatori de Les Roquetes, l’Hospital de Sant Camil i el CAP de Ribes són alguns dels punts que l’Assemblea pels Drets Socials del Garraf ha fixat per al recorregut d’aquesta acció reivindicativa.

Sota el lema ‘Marxa perquè marxin’, propi de la marxa, l’activitat vol visibilitzar un conjunt de reivindicacions necessàries pel que fa al dret a la vida de totes les persones que conformen la nostra societat, amb més de 3 milions de persones en risc d’exclusió. A més, la marxa posa l’èmfasi en la col·lectivitat d’aquesta reivindicació i el procés de recórrer-la com a espai on teixir complicitat entre diferents organitzacions i persones compromeses o preocupades amb la qualitat dels serveis públics del nostre país. A més, la marxa comptarà amb un bloc juvenil amb organitzacions d’aquest grup d’edat que s’han sumat a la iniciativa i conviden jovent a afegir-se en aquest grup.

Malgrat que la sanitat pública és el centre d’atenció de la marxa d’enguany, l’Assemblea pels Drets Socials ha anunciat que en aquesta activitat s’hi defensaran de manera clara, també, el conjunt de prestacions i suports necessaris per al benestar i la qualitat de vida de les persones que la societat hauria de garantir sense discriminacions: l’educació, l’habitatge, l’alimentació, la socialització, un treball digne, l’abastiment energètic, el dret a la informació de qualitat i la igualtat de gènere. Per a l’assemblea, continuar organitzant la Marxa pels Drets Socials cada any, i sumar-hi participants, és important per fer comprendre que hi ha reivindicacions que sempre són necessàries, especialment en el context actual d’aplicació de mesures neoliberals que posen en qüestió el dret d’igualtat davant la vida.

Els desnonaments o la repressió que han patit i pateixen alguns dels col·lectius sindicals i de protesta del Garraf, a més de la creixent precarietat laboral i l’atur, mentre s’aproven mesures transnacionals que pretenen aprofundir en la liberalització i privatització dels serveis públics (com ara el TTIP), són raons que haurien de preocupar la ciutadania i, per això, cal mostrar solidaritat i iniciar l’acció col·lectiva. D’aquí la convocatòria d’aquesta marxa, el proper dissabte a les 9h del matí al CAPI de Baix-a-Mar de Vilanova i la Geltrú.

La ruta acabarà amb un dinar popular a la plaça Marcer de Sant Pere de Ribes entorn les 14.30h. Les persones que vulguin participar a la marxa poden fer tot el recorregut (hi haurà cotxes per acompanyar les persones que ho necessitin) o bé sumar-se a la reivindicació en alguns dels punts del seu recorregut o, fins i tot, al dinar final.

Assemblea pels Drets Socials del Garraf

https://www.facebook.com/ADSGarraf
http://twitter.com/ads_garraf1
@ads_garraf1

12072694_460946864108207_6107560229289939734_n

Entrevista a Josep Riera, membre de l’ADS: “Les persones tenim un gran poder d’adaptació fins que petem”

VILANOVA I LA GELTRÚ | REDACCIÓ XARXA PENEDÈS

La tercera marxa pels Drets Socials “Marxem perquè marxin” és un esdeveniment organitzat per l’Assemblea pels Drets Socials del Garraf. Enguany, l’acció s’ha concentrat a la tardor en un itinerari social que unirà Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes.

Per aquest motiu ens hem posat en contacte amb Josep Riera, membre de l’Assemblea dels Drets Socials del Garraf.

- Quin és l’objectiu de la Marxa d’enguany? Quin motiu us ha empès a establir un itinerari pels principals equipaments mèdics i sanitaris de la comarca?

El motiu, com sempre, són els drets socials i laborals de les persones. No ens centrem únicament en la sanitat, tot i que és clar que la sanitat actual està perdent qualitat: llistes d’espera, serveis d’urgències insuficients, privatitzacions… a més les mútues no cobreixen tots els serveis, encara que la gent cregui que està assegurada. Les condicions laborals i de riscos del personal sanitari també s’està precaritzant.

Però seguim amb retallades de tots els serveis (ensenyament, serveis socials…) i amb els drets de les persones treballadores, i especialment de moltes dones, retallats.

Tot plegat motiva a la mobilització. Les ciutadanes i ciutadans tenim molts problemes per compartir.

- De mica en mica, anem sumant anys sense que la conjuntura de crisi econòmica s’hagi dissipat i la comarca continua patint els seus efectes. Quin diagnòstic faríeu actualment?

Les persones tenim un gran poder d’adaptació fins que petem. És a dir, o bé ens revoltem o bé ens morim de mica en mica. Tota persona és treballadora, i també ha de pagar el seu sostre, i també passa per l’escola, i també passa per la sanitat, i sovint nosaltres mateixos o algun familiar o conegut necessita prestacions dels serveis socials (encara que només sigui l’atur o un subsidi). Caldria arreglar les coses abans la societat no arribi a l’extrem de petar.

- Quina és l’actitud de les principals administracions municipals de la comarca per frenar els embats de l’actual conjuntura econòmica. Fan suficient o podrien fer més?

Els ajuntaments es troben bastant lligats per la llei. Sovint aproven mocions que estan prou bé, però que queden en un calaix. En general pensem que s’haurien de mullar més des de la institució. De la mateixa manera que molts ho estan fent per la independència també ho haurien de fer per altres temes.
Creiem que cal reivindicar més capacitat per als ajuntaments. Tanmateix, tenim tot un llistat de reivindicacions a nivell municipal que els ajuntaments i el partits farien bé en estudiar i incloure’ls en el seus programes.

- Més enllà de la Marxa de dissabte, en quin moment es troba l’Assemblea pels Drets Socials? Quines són les línies d’actuació més recent i el nivell d’implicació dels moviments socials?

A l’assemblea, en ser una plataforma de diversos col·lectius ens va arribant de tot. Evidentment que ens preocupen temes com la llei mordassa i estem oferint suport a les persones que de forma injusta o desproporcionada estan essent reclamades per la justícia. També hem donat suport a casos particulars, accions de la PAH, i ajudem a difondre tota mena de discursos i reivindicacions, com ara l’antipatriarcal. En la campanya contra el Tractat Transatlàntic també ens hi hem implicat Les mateixes organitzacions que composen la plataforma realitzen una gran tasca a diferents nivells i àmbits. Jo diria que mentre existeixi la necessitat imperiosa que tenim ara, la gent està responent molt bé i amb molt de seny, i per tant l’eina que és la ADS continuarà treballant.

- I pel que fa a l’actual conjuntura política i el denominat “procés sobiranista”, en quina mesura les negociacions entre Junts pel Sí i la CUP respectaran l’agenda social en el cas de la configuració d’un nou govern que obri una nova etapa constituent?

Veiem la política des d’una perspectiva diferent. Les persones tenim necessitats i ens organitzem. I treballem juntes mentre aquestes necessitats siguin massa grosses i estiguin per resoldre. Creiem que les formacions polítiques n’han de prendre nota si realment volen representar la ciutadania. L’ADS veu clar que cal una reorganització de l’Estat, i que convé un marc jurídic que posi la dignitat de les persones per sobre d’altres interessos. En aquest context, nosaltres treballem i la resta és qüestió de temps. Seria injust no mencionar que dins l’ADS hi ha persones de diferents sensibilitats polítiques (anarquistes, independentistes, comunistes, sindicalistes, gent de la CUP i de CGT i molta gent que no es defineix específicament, i d’altres organitzacions que també fan col·laboracions…). Però tothom veu clar que el canvi d’estructures és cada cop més necessari.

http://xarxapenedes.cat/josep-riera-membre-de-lads-les-persones-tenim-un-gran-poder-dadaptacio-fins-que-petem/

 

  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció