CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Illes Balears: Acomiadaments a Salom-IB3

Dilluns, 7 gener, 2008

El 4 de gener, per sorpresa, la direcció de l’empresa va acomiadar 12 treballadors/res de Salom-IB3.

Sense cap comunicació prèvia, la direcció de l’empresa Salom Audio i Vídeo, S.L., subcontracta de l’ens públic de ràdio-televisió IB3, ha procedit a l’acomiadament, de moment per via de comunicació telefònica, de 12 treballadors i treballadores. Els efectes d’aquest acomiadament són a partir de demà mateix, al·legant “causes organitzatives i de producció”.

La notícia ha agafat per sorpresa tant als propis afectats/ades com a la resta de la plantilla. Això ha provocat la convocatòria, per part del Comitè d’Empresa i dels sindicats, per al proper dilluns dia 7 de gener de 2007, a les 15,30 i a les instal•lacions de la Televisió IB3 al Polígon de Son Bugadellas (Calvià), d’una Assemblea urgent i extraordinària de treballadors/res, per valorar la situació i prendre les mesures oportunes.

Segons ens consta, l’excusa per perpetrar aquest gravíssim fet és un suposat retall de serveis, que la direcció d’IB3 va comunicar a Salom els passats 7 i 19 de Desembre. Això vol dir que la direcció de l’ens públic, i la pròpia administració autonòmica, estaven al corrent dels fets, i el fet de que no hagin dit absolutament res no amaga, ans al contrari, la seva greu responsabilitat.

Com es sabut, els treballadors i treballadores de Salom-IB3, amb tots els contractes laborals en precari, duen més d’un any lluitant per l’estabilitat dels seus contractes, per uns salaris suficients i per unes condicions laborals dignes. La negociació del seu conveni col•lectiu ha estat lligada indissolublement a la subrogació dels seus contractes per IB3, i les reivindicacions dels treballadors de Salom IB3 ha estat permanentment lligades a l’aspiració de donar un servei públic de qualitat.

Al final del passat mes de maig, els treballadors de Salom IB3 protagonitzaren una vaga en defensa dels seus drets, responsabilitzant a l’administració autonòmica (aleshores en mans del PP) de la seva situació. En campanya electoral, els partits coaligats en l’actual Govern, es posaren darrera de les pancartes dels treballadors de Salom IB3, i s’ompliren la boca de defensar la seva lluita.

Però, com també ha succeït en altres ocasions (recordau Son Espases) una vegada guanyades les eleccions i ja en el Govern, aquests polítics s’han oblidat dels treballadors de Salom-IB3 que, després de set mesos de Govern “d’esquerres i nacionalista” encara esperen la satisfacció de les seves necessitats i el compliment de les promeses dels polítics. Això no només no ha succeït sinó que, pel contrari, s’han trobat amb aquest nefast “regal de reis”.

Des de la CGT consideram inadmissibles aquests acomiadaments, i feim una crida urgent a tots els treballadors i treballadores, els sindicats, les organitzacions socials, polítiques i ciutadanes, i la societat balear en general per a que, entre tots i totes, ACONSEGUIR LA READMISSIÓ incondicional i immediata dels treballadors i treballadores acomiadats.

Responsabilitzam al Govern de les Illes Balears, i als partits que ho conformen, d’aquesta agressió als treballadors de Salom-IB3 i a tots els treballadors. Farem tot el que estigui en les nostres mans perquè tornin a feina els i les acomiadats, i perquè, a través de la subrogació i la negociació d’un conveni digne, els treballadors de Salom-IB3 aconseguesquin les seves reivindicacions i que el servei de ràdio i televisió públiques siguin de qualitat.

[|READMISSIÓ IMMEDIATA DELS ACOMIADATS/ADES !!

PER UN CONVENI DIGNE I LA SUBROGACIÓ DELS CONTRACTES !!

PER UN SERVEI PÚBLIC DE RÀDIO I TELEVISIÓ DE QUALITAT !!

VISCA LA LLUITA DE SALOM-IB3 !!|]

SECCIÓ SINDICAL DE CGT a SALOM-IB3