CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Illes Balears: en lluita a Salom-IB3 per un conveni digne que acabi amb la precarietat

Divendres, 18 maig, 2007

Els treballadors i les treballadores de Salom-IB3, a les Illes Balears, estan portant un procés de lluita per acabar amb la precarietat existent a l'empresa i en defensa d'un servei de ràdio i televisió pública de qualitat. Tenen el suport dels tres sindicats del comitè d'empresa: CGT, UGT i CCOO. Han realitzat diverses concentracions davant el Consolat de la Mar, seu de la Presidència del Govern de Jaume Matas, per exigir unes condicions salarials i laborals dignes, per un conveni col·lectiu just i respectuós de les seves justes reivindicacions. Aquestes concentracions es van iniciar 20 d'abril i s'han anat repetint cada divendres.

El Govern de les Illes Balears, en mans del PP, ha muntat una radio-televisió que se suposa pública, que efectivament està finançada amb els impostos públics, però que la seva funció i continguts estan descaradament al servei del partit polític de Jaume Matas, el PP, i això ho han fet subcontractant els serveis tècnics a una empresa privada que manté la seva plantilla en condicions precàries, tant salarials, laborals com contractuals, a més d’una línia d’ínfima qualitat, sectària i submisa davant el poder. Els treballadors i les treballadores que hi fan feina ho estan a través d’una empresa privada (Salom Audio y Vídeo, S.L.) que, no cal dir-ho, s’en duu una mossegada dels diners públics. Resultat de tot això: cap dels treballadors de l'empresa és fix ni té una seguretat laboral ni existeix cap tipus de conveni que reguli les seves condicions laborals, estan sotmesos a una flexibilitat absoluta.

Els treballadors i les treballadores de Salom-IB3 tenen, tots, contracte precari i no consolidat, i reben uns salaris de misèria, que els obliga a recórrer a hores extraordinàries i cobrament de plusos (com el de "disponibilitat", 24 hores al dia al servei de l’empresa), per tenir cap possibilitat d’arribar a fi de mes. A més, com a professionals de la informació que són, les seves reivindicacions les fan de manera inseparable a la voluntat de prestació d’un servei de radio-televisió públiques de qualitat i al servei de la ciutadania. Per això, la plantilla de Salom-IB3 planteja les seves reivindicacions inseparablement amb la pretensió de donar un servei públic radio- televisiu independent, plural, de qualitat i respectuós amb la nostra llengua i cultura.

Com que l'empresa segueix sense donar resposta a les reivindicacions dels treballadors, aquests van decidir convocar una vaga pels dies 24, 25 i 27 de maig. La vaga te per objectiu la signatura d’un Conveni Col·lectiu que els faci sortir de la precarietat i reconegui els mínims drets laborals i socials de la plantilla, així com també la subrogació dels contractes per part de l’ens públic, com a garantia de futur per les condicions abans esmentades.

Les mobilitzacions continuen, i fem una crida a tots els treballadors/res, ciutadans, entitats sindicals, socials, polítiques i ciutadanes, als mitjans de comunicació i a l’opinió pública, per defensar i fer pinya amb la plantilla de Salom-IB3, ja que la seva lluita interessa i afecta a tota la ciutadania de les Illes Balears.

CGT Illes Balears