CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Illes Balears: en lluita a Salom-IB3 per un conveni digne que acabi amb la precarietat

Divendres, 18 maig, 2007
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

Els treballadors i les treballadores de Salom-IB3, a les Illes Balears, estan portant un procés de lluita per acabar amb la precarietat existent a l'empresa i en defensa d'un servei de ràdio i televisió pública de qualitat. Tenen el suport dels tres sindicats del comitè d'empresa: CGT, UGT i CCOO. Han realitzat diverses concentracions davant el Consolat de la Mar, seu de la Presidència del Govern de Jaume Matas, per exigir unes condicions salarials i laborals dignes, per un conveni col·lectiu just i respectuós de les seves justes reivindicacions. Aquestes concentracions es van iniciar 20 d'abril i s'han anat repetint cada divendres.

El Govern de les Illes Balears, en mans del PP, ha muntat una radio-televisió que se suposa pública, que efectivament està finançada amb els impostos públics, però que la seva funció i continguts estan descaradament al servei del partit polític de Jaume Matas, el PP, i això ho han fet subcontractant els serveis tècnics a una empresa privada que manté la seva plantilla en condicions precàries, tant salarials, laborals com contractuals, a més d’una línia d’ínfima qualitat, sectària i submisa davant el poder. Els treballadors i les treballadores que hi fan feina ho estan a través d’una empresa privada (Salom Audio y Vídeo, S.L.) que, no cal dir-ho, s’en duu una mossegada dels diners públics. Resultat de tot això: cap dels treballadors de l'empresa és fix ni té una seguretat laboral ni existeix cap tipus de conveni que reguli les seves condicions laborals, estan sotmesos a una flexibilitat absoluta.

Els treballadors i les treballadores de Salom-IB3 tenen, tots, contracte precari i no consolidat, i reben uns salaris de misèria, que els obliga a recórrer a hores extraordinàries i cobrament de plusos (com el de "disponibilitat", 24 hores al dia al servei de l’empresa), per tenir cap possibilitat d’arribar a fi de mes. A més, com a professionals de la informació que són, les seves reivindicacions les fan de manera inseparable a la voluntat de prestació d’un servei de radio-televisió públiques de qualitat i al servei de la ciutadania. Per això, la plantilla de Salom-IB3 planteja les seves reivindicacions inseparablement amb la pretensió de donar un servei públic radio- televisiu independent, plural, de qualitat i respectuós amb la nostra llengua i cultura.

Com que l'empresa segueix sense donar resposta a les reivindicacions dels treballadors, aquests van decidir convocar una vaga pels dies 24, 25 i 27 de maig. La vaga te per objectiu la signatura d’un Conveni Col·lectiu que els faci sortir de la precarietat i reconegui els mínims drets laborals i socials de la plantilla, així com també la subrogació dels contractes per part de l’ens públic, com a garantia de futur per les condicions abans esmentades.

Les mobilitzacions continuen, i fem una crida a tots els treballadors/res, ciutadans, entitats sindicals, socials, polítiques i ciutadanes, als mitjans de comunicació i a l’opinió pública, per defensar i fer pinya amb la plantilla de Salom-IB3, ja que la seva lluita interessa i afecta a tota la ciutadania de les Illes Balears.

CGT Illes Balears

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció