CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Inaugurada la Conferència Sindical de la CGT a Bilbao

Divendres, 29 febrer, 2008

En la tarda del dijous 28 de febrer, poc després de les cinc de la tarda, era inaugurada a Bilbao la Conferència Sindical de CGT. Al comici han acudit més de 200 persones, en representació d'uns 100 sindicats. Aquest acte té un significat especial al ser el primer comici d'aquestes característiques que se celebra en aquesta ciutat.


Entre els temes a tractar en aquesta Conferència Sindical destaquen dues grans línies: la descentralització productiva i les deslocalitzacions, que tenen com resultat acomiadaments massius, i la Llei d'Igualtat i la lluita contra la discriminació.

L'acte d'inauguració va tenir moments emocionants, amb la interpretació de "A les barricades" per la companya Idoia Noriega al violí, que ha estat corejada per tots i totes. El discurs inaugural ha estat a càrrec d'Eladio Villanueva, Secretari General sortint, que ha fet un breu repàs per la situació actual en la qual es troba la Confederació, emmarcada en les lluites que venim sostenint i la repressió que sofrim. El company Villanueva ha insistit en la necessitat d'estar organitzats per a donar una resposta a aquests atacs del poder.

Al comici també han acudit companys i companyes de fora de l'Estat espanyol, amb especial esment a un company zapatista que ha vingut per a explicar-nos el procés d'assetjament paramilitar que vénen sofrint les comunitats indígenes a Mèxic.

Roberto Blanco, Gabinet de Premsa Confederal CGT

Galeria fotogràfica a ROJO Y NEGRO