CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Incendi a la central nuclear de Vandellòs II: Ecologistes en Acció demana la retirada de les llicències d’explotació i el tancament cautelar de les instal·lacions

Dilluns, 25 agost, 2008
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print

La central nuclear de Vandellòs II (Tarragona) ha sofert un incendi en el generador elèctric, aquest diumenge 24 d'agost a les 8:50 hores, el que va suposar la declaració de prealerta d'emergència del Pla d'Emergència Interior (PEI). Així mateix es va activar el Pla d'Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA). L'incendi va durar una hora i quaranta minuts.


Davant aquest nou incident, Ecologistes en Acció ha demanat la retirada a l'Associació Nuclear Ascó-Vandellós (ANAV) del permís d'explotació de les centrals que gestiona (Ascó I i II i Vandellòs II) i la paralització cautelar del seu funcionament pel cúmul d'accidents que tenen i la irresponsabilitat en la gestió dels mateixos.

L'incendi de Vandellòs I, el 1989, que va donar lloc a la clausura i desmantellament d'aquesta central nuclear, també va començar en el generador elèctric. Aquest antecedent, dóna una idea de la importància de l'incendi sofert ara per Vandellòs II i de la necessitat de prendre mesures.

L'incendi ha durat un hora i quaranta minuts i ha obligat a activar el PEI i el PENTA. És, per tant, un accident greu que encara ho hagués pogut ser més si hagués arribat a la zona on se situa el reactor, tal com va passar a Vandellòs I.

Una vegada més, s'ha comprovat la tardança amb que el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha informat a l'opinió pública. Han estat Ecologistes en Acció i Greenpeace qui han informat, en primer lloc, de l'incendi que ha sofert Vandellòs II.

Davant aquest nou episodi i donada la reiteració dels accidents soferts en les centrals nuclears gestionades per ANAV, Ecologistes en Acció demana la retirada de les llicències d'explotació i el tancament cautelar de les instal·lacions.

El debat sobre l'energia nuclear que es reclama s'ha d'obrir però per a indicar quan i com deixen d'operar els reactors nuclears de l'Estat espanyol.

Ecologistes en Acció

www.ecologistasenaccion.org

<\/span>
Compartició en facebook
Compartició en twitter
Compartició en email
Compartició en telegram
Compartició en whatsapp
Compartició en print
  • Etiquetes

  • Dins la mateixa secció