CGT Logo

spccc@nullspcgtcatalunya.cat

935 120 481

Incendi a la central nuclear de Vandellòs II: Ecologistes en Acció demana la retirada de les llicències d’explotació i el tancament cautelar de les instal·lacions

Dilluns, 25 agost, 2008

La central nuclear de Vandellòs II (Tarragona) ha sofert un incendi en el generador elèctric, aquest diumenge 24 d'agost a les 8:50 hores, el que va suposar la declaració de prealerta d'emergència del Pla d'Emergència Interior (PEI). Així mateix es va activar el Pla d'Emergència Nuclear de Tarragona (PENTA). L'incendi va durar una hora i quaranta minuts.


Davant aquest nou incident, Ecologistes en Acció ha demanat la retirada a l'Associació Nuclear Ascó-Vandellós (ANAV) del permís d'explotació de les centrals que gestiona (Ascó I i II i Vandellòs II) i la paralització cautelar del seu funcionament pel cúmul d'accidents que tenen i la irresponsabilitat en la gestió dels mateixos.

L'incendi de Vandellòs I, el 1989, que va donar lloc a la clausura i desmantellament d'aquesta central nuclear, també va començar en el generador elèctric. Aquest antecedent, dóna una idea de la importància de l'incendi sofert ara per Vandellòs II i de la necessitat de prendre mesures.

L'incendi ha durat un hora i quaranta minuts i ha obligat a activar el PEI i el PENTA. És, per tant, un accident greu que encara ho hagués pogut ser més si hagués arribat a la zona on se situa el reactor, tal com va passar a Vandellòs I.

Una vegada més, s'ha comprovat la tardança amb que el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) ha informat a l'opinió pública. Han estat Ecologistes en Acció i Greenpeace qui han informat, en primer lloc, de l'incendi que ha sofert Vandellòs II.

Davant aquest nou episodi i donada la reiteració dels accidents soferts en les centrals nuclears gestionades per ANAV, Ecologistes en Acció demana la retirada de les llicències d'explotació i el tancament cautelar de les instal·lacions.

El debat sobre l'energia nuclear que es reclama s'ha d'obrir però per a indicar quan i com deixen d'operar els reactors nuclears de l'Estat espanyol.

Ecologistes en Acció

www.ecologistasenaccion.org